Milletvekili Erol Keban’da

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, geçtiğimiz hafta Keban Barajında su kot seviyesinin yüksek olması dolayısıyla açılan Savakların bulunduğu bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Milletvekili Erol ayrıca kapakların açılmasından dolayı ekinlerinin zarar gördüğünü iddia eden vatandaşlar ile de bir araya geldi.

Milletvekili Erol Keban’da

Cumhuriyet Halk Partisi Gürsel Erol Keban Barajı Tesislerinde incelemelerde bulundu.

Milletvekili Gürsel Erol önce, geçtiğimiz hafta su kot seviyesinin yüksekliğinden dolayı açılan kapakların bulunduğu bölgeye giderek yetkililerden son durum hakkında bilgi aldı.

Milletvekili Erol daha sonra Savakların açılmasıyla birlikte ekinlerinin zarar gördüğünü iddia eden vatandaşlar ile bir araya gelerek bir süre sohbet edip onların sorunlarını dinledi.

EROL: BURADA ALINMASI GEREKEN TEDBİRLER ALINMIŞ

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Bugün Keban Barajı’ndayız. Kısa bir süre önce Elazığ yerel basınımızda çıkan haberlere göre tribünlerdeki sorun ile ilgili, barajın son kota gelmesi ile ilgili burada yaşanan bir mağduriyetin olduğu ifade edilmişti. Ayrıca tarım alanlarında da su altında kalan bölgelerin olduğu ifade edilmişti. Konuyla ilgili bizde bugün Keban’a geldik. İşletme müdürümüzden de bilgi aldık. Kendilerine teknik olarak da bizi bilgilendirdikleri için teşekkür ederim. Tabi her iş dışarıdan göründüğü gibi değil. Bu teknik konu ile ilgili ve yetkili arkadaşlarımız gerekli önlemleri almışlar. Şu anda Keban Barajı’nın su seviyesinin yüksekliğinden kaynaklı bir tahliye işlemi var. Bu doğal olarak barajın gövdesini koruması için gereken rutin bir iş. Zaten son seviyeye gelmiş. Kot son seviyede. Dağlarda daha karlar erimedi. Haliyle doğal olarak ve teknik olarak burada alınması gereken tedbirler alınmış. Ama tabi bu kapakların açılmasından ve suyun tahliye edilmesinden kaynaklı ekilen alanlarda da bir mağduriyetin olduğu söylendi. İşletme müdürümüzden onunla ilgili de bilgi aldık. Daha önceden kamulaştırılması yapılan ama Keban Baraj işletmesi tarafından kullanılmayan alanı buradaki yöre halkı tarım amaçlı kullanmışlar. Aslında mülkiyet sahibi kamu, devlet. Ama arkadaşlarımız, buradaki hemşehrilerimiz orayı bugüne kadar tarım alanı olarak kullanmışlar” ifadelerini kullandı.

EROL: HEMŞEHRİLERİMİZİN GELİP BU SEYİR TERASINDAN SEYRETMELERİNİ İSTİYORUM

Milletvekili Gürsel Erol, “Kapakların açılmasından ve suyun tahliye edilmesinden kaynaklı da bu sene ektikleri ekinler suyun altında kaldığı iddiası var. Onları da inceleyeceğiz, bakacağız. O hemşehrilerimizin de sorunlarını da nasıl çözeriz diye onlarla görüş alışverişinde bulunacağız. Ben Keban Barajımızın işletme müdürüne, personeline teşekkür ederim. Gerçekten hem bizi bilgilendirdiler, hem iyi bir ev sahipliği yaptılar. Keban’ı da ayrıca bütün hemşehrilerimizin gelip bu seyir terasından seyretmelerini istiyorum. Burada müthiş bir manzara var. Bu manzarayı her yerde görmek çok mümkün değil. Hatta burayı turizme de açmak lazım. Turizm amaçlı kullanılabilecek bir mekan haline de getirilebilir. Şu anda her şey yolunda. Teknik olarak bir sorun yok. Ayrıca işletme müdürümüzün bize verdiği özel bir bilgide var. Burada mesela dinamo üretimini kendi sistemleri içerisinde, kendi personeliyle yapabilir bir hale gelmişler. Aslında barajlarda dinamonun yapılmasıyla ilgili teknik olarak önemli bir aşama. Kendilerini bu konuyla ilgili girişimlerini ve başarılarından dolayı kutluyorum” şeklinde konuştu.

İncelemelerinin ardından CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı ile bir araya gelerek Keban İlçesi hakkında istişarelerde bulundu.

HABER: SITKI TAŞEL

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137