Elazığ’da 24 Ocakta meydana gelen depremle ilgili sorunların çözülmesi adına CHP Milletvekili Gürsel Erol Elazığ şehir meclisiyle bir araya geldi.

EROL: DEPREM ELAZIĞ TARİHİNE GEÇECEK YIKIM OLABİLİR

Milletvekili Gürsel Erol, “Deprem Elazığ tarihine geçecek yıkım olabilir. Ama bu depremi bir fırsata çevirebilirsek. Kentin lehine çevirebilirsek, bu deprem Elazığ’ın ticari hayatını, sosyal hayatını, kent kimliğini yeniden oluşturacak. Bu bir fırsattır. En başından beri bunu söylüyoruz, anlatıyoruz. En son Ankara ziyaretimizde, eski Başbakanımız Binali Yıldırım ile görüştüm. Geçmişten gelen dostluğumuz münasebetiyle, Elazığ’ın sorunlarını anlattım. Ve kendisinden çözüm istedim” dedi.

EROL: ŞEHİRİN YENİDEN PLANLANMASINI DEĞERLENDİRECEĞİZ

Milletvekili Erol, “Bu şehir için Kalıcı çözüm, bu kenti deprem sonrası ayağı kaldırmak ve bu süreci başarıyla tamamlamış, bir kent kimliği kazanmış hale nasıl getirebiliriz noktasında arkadaşlarımızla görüşerek çözüm üreteceğiz. Şehirin yeniden planlanmasını değerlendireceğiz. Benim Elazığ ile ilgili ilk önerim; Elazığ’ın afet bölgesi olmasıydı. Benim şuanda önerim 30 binin altında konut yapılmayacak. Belki bu rakam 50 binde olabilir. 50 bin olduğu zaman, emlak vergisi olmayacak. Ve belediyenin gelirleri %50 oranında düşecek. Sonuçta yaşam devam ediyor ve yapılması gereken hizmetler var. Biz önerimizde Erzincan depremini örnek almıştık, orada ki yönergeye göre; Kamuya olan bütün borçlar 3 yıl ertelenir. Ve 3 yıl boyunca gelirlerini 3’e katlıyor” diye kaydetti.

EROL: VATANDAŞIN YÜKÜNÜ ALABİLDİĞİMİZ KADAR ALMAYA ÇALIŞACAĞIZ

Milletvekili Erol, “Biz Sayın Cumhurbaşkanımıza  20 maddelik öneri paketimizi sunduk. Bunu mecliste de gündeme getireceğiz. Ve yine bunu her fırsatta gündeme getirerek, arkasında duracağız. Vatandaşın mağduriyetinin, beklentilerinin ne olduğu konusunda, Sayın Cumhurbaşkanına rapor vereceğim. Ve sözlü olarak ta ifade edeceğim. Özellikle Sürsürü Mahallesinde ki binaların altyapısında kapalı otopark ve fore kazık sistemiyle zemin iyileştirmesi de var. Çevre düzenlemesini de hesapladığımızda maliyet bayağı düşüyor. Sonrada %10 müttahitlerden düşmek lazım. Mütehhitlerden konuşmak, ve Elazığ’da bir baskı oluşturmak lazım. Kısaca vatandaşın yükünü alabildiğimiz kadar almaya çalışacağız” ifadelerini kaydetti.

YILDIZ: ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMAYA HAZIRIZ

Elazığ Şehir Meclisi Platformu Dönem Sözcüsü Turan Yıldız ise, “İlimiz için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Elimizi taşın altına koymaya hazırız. Bu şehirin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Elazığ’ın mağduriyetinin giderilmesi noktasında aklımızda kileri paylaşacağız” diye konuştu.

HABER: NİSA ATEŞ