Geçtiğimiz günlerde Sanayi Mahallesinde Suriyeliler ile yaşanan gerginlikten sonra CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, partisinin İstanbul milletvekili Turan Aydoğan ve il Başkanı Zeki Kaplan ile birlikte  mahalle esnafları ve sakinlerle  ile bir araya geldi.

Erol ve beraberindekiler vatandaşların Suriyeliler ile ilgili taleplerini de dinledi.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan ve İl Başkanı Zeki Kaplan ile birlikte esnaf ziyareti sonrasında muhtarlığa geçtiler.

Elazığlıların geçmişten gelen ev sahipliği kültürüne vurgu yapan Gürsel Erol, misafir gelenlerin de mahallenin geleneklerine uygun davranması gerektiğini söyledi.

“SORUNLARI TESPİT ETTİK”

Herkesin ülkenin kanunlarına ve kültürüne uygun davranması gerektiğini vurgulayan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Elazığlıların tarihten gelen kültürleri, gelenekleri var. Nedir bu? Ev sahipliği, hoşgörü, garibana yardım etmek, sahipsize sahip çıkmak. Ama bunları yaparken de diğer bu mahalleye gelip yerleşen uyruğu kimliği ne olursa olsun o insanların bu ilin kültürüne, bu ilin geleneklerine uygun da davranması gerekir. Biz muhtarımızla da mahalle esnafımızla da konuştuk, sohbet ettik. Sorunları tespit ettik. Her ne olursa olsun bu mahallede veya bu kentte yaşayan herkes bu ülkenin kanununa da, düzenine de dizaynına da, bu kentin kültürüne, geleneklerine, ananelerine de uygun davranmalıdır. Uygun davranırlarsa zaten geçmişte olduğu gibi kapılarınızı bu insanlara açmışsınız” ifadelerini kullandı.

“BİZ SİZİN YANINIZDAYIZ, SİZİN ARKANIZDAYIZ”

Milletvekili Erol, “Ama uygun davranmayanların bu mahallede yaşam hakkının da olmaması lazım. Yani bu devletimizin resmi kurumlarıyla da ilimizin Valisiyle, ilimizin Emniyet Müdürüyle, ilimizin Başsavcısıyla da görüşeceğiz. Bu tür davranışlara gerekçe yaratan, bu kentin değerlerini, bu mahallenin huzurunu bozan insanların il dışına sürgün edilmesi ile ilgili de o evlerin gerekirse boşaltılmasıyla ilgili biz ilimizin yöneticileriyle bir araya gelerek konuşacağız, sohbet edeceğiz. Ama siz her zaman ki gibi kanunlara uyun, nizama uyun, sakin olun biz sizin yanınızdayız, sizin arkanızdayız. Bir şey olduğu zaman zaten ilimizin yöneticileriyle görüştük, idare edilmesi ile ilgili onları uyarıyoruz. Zaten şu anda da bir sorun kalmamış. Gerek Emniyet Mensuplarımız, Emniyet Teşkilatımız, gerekse Valilik buradaki emniyet tedbiri ile ilgili üzerine düşeni yapmışlar. Ama bundan sonra herhangi bir şekilde olayın çıkmaması, mahalle halkının huzurunun bozulmaması, düzeninin bozulmaması ağız tadının bozulmaması için bizde gerekli uyarılarda bulunacağız, hiç merak etmeyin” şeklinde konuştu.

“TÜRLÜ ÇALIŞMADA YANINDA OLACAĞIZ”

CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan da, “Ana konulardan bir tanesi yurttaşlarımızın güvenlik konusudur. Huzurlu yaşama konusudur. Sayın Vekilim bu konuaya hassasiyet gösteriyor. Biz de Türkiye Büyük millet Meclisi’nde konuya ilişkin her türlü çalışmada yanında olacağımızı size duyurmak isterim. Ev sahipliğinizden dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.