Milletvekili Erol TOKİ Kuralarıyla İlgili Açıklama Yaptı! “Vatandaşı Mağdur Etmeyin”

Dün çekilen TOKİ kuralarında her kesimin tepkili olduğunu belirten CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, yetkililere seslenerek, “Kuralar,  çocuklarının okul ulaşımı, komşuluk ilişkileri ve evlerin bölgesel değerleri düşünülerek sınıflandırma yapılmalıdır” dedi

Milletvekili Erol TOKİ Kuralarıyla İlgili Açıklama Yaptı! “Vatandaşı Mağdur Etmeyin”

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Yemişlik, Çatalçeşme, Zafran ve Karşıyaka Mahallesi’nde AFAD ve TOKİ işbirliği ile yapılan büyük bir bölümü tamamlanan 4 bin 598 konut için kura çekimi yapıldı. Fakat karışık yapılan kuraya hak sahipleri başta olmak üzere her kesim tepki gösterdi” diye kaydetti.

MİLLETVEKİLİ EROL: ZATEN HALKIMIZ YETERİNCE MAĞDUR OLDU, BU KONUDA DA MAĞDUR OLMASINI İSTEMİYORUZ

Hak sahiplerinin mağdur edilmemesi gerektiğini ve yapılan kuranın yanlış olduğunu belirten CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Bilindiği üzere ilimiz 24 Ocak’ta bir deprem ile sarsıldı ve halkımız mağdur oldu. Devlet eliyle binlerce konut yapıldı. Fakat yapılan bir çalışma ancak bu kadar kötü sonuçlanabilir. Dün binlerce konutun kurası çekildi. Fakat kura herkesin bilindiği üzere karışık şekilde yapıldı. Kuralarda Zafran tarafında oturan Çatalçeşme mahallesine Çatalşeme tarafından oturan ise Zafran tarafına gitti. Böyle bir kura sistemi görülmemiştir. Vatandaşları mahallerinden koparmayın ve mağdur etmeyin. İnsanın mahallesi ailesi sayılır. Şimdi kalkıp hiç tanımadığı yere yerleşmek zorunda bırakılacak. Zaten halkımız yeterince mağdur oldu, bu konuda da mağdur olmasını istemiyoruz. Çoçuklarının okul ulaşımı, komşuluk ilişkileri ve evlerin bölgesel değerleri düşünülerek sınıflandırma yapılmalıdır” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Vatandaşın biri
Vatandaşın biri - 3 yıl Önce

Vatandaş olarak mağdur olduk istediğimiz yerden kuraya girmeyi beklerken çatalçeşme de çıktı. Abdullahpaşa nere çatalçeşme nere gerçekten insanlar göçe zorlanıyor bu magduriyet giderilmeli.

Ozgur
Ozgur @Vatandaşın biri - 3 yıl Önce

Daha em az 3 aydan önce bitmeyecek tokiler için neden bu kadar alel acele kura işlemi yaptınız..

Murat
Murat - 3 yıl Önce

Şu açıklamaya bile kulp takan birileri olacak ya asıl üzücü olan bu. Adamın dediklerinin nesi yalan nesi yanlış. Hak sahibi falanda değilim bu arada. Kardeşim adamın evi abdullahpaşa da işi,çevresi,düzeni sen diyorsun gideceksin çatalçeşmeye. Gitmeklede kalmayacan benim belirlediğim katta cephede kalacaksın. O da yetmeyecek üstüne para vereceksin. El insaf Allah ın adaleti vardır. Yapmayın milleti mağdur etmeyin.

Gakko
Gakko @Murat - 3 yıl Önce

AFAD talebe göre bölgesel kura çekecekmiş ama Metin Bulut gelmiş karma kura çekilecek demiş.

Gökalp yaşar
Gökalp yaşar - 3 yıl Önce

Yaptıkları evler zaten kümes gibi birde milleti Kendi mahallesin'den gönderiyorlar. Dogru düzgün çekin bu kuraları

.......
....... @Gökalp yaşar - 3 yıl Önce

Yalan salla nasilsa bedava senle aynı havayı solumak bile zulümdür.Nasıl bir zihniyet nasıl bir tipsin

Kapakçı
Kapakçı @Gökalp yaşar - 3 yıl Önce

Yalan salla nasılsa bedava.
Bedava olan senin kişiliğin . Satılık herif.
Senin gibi şahsiyet yoksunları yüzünden bu memleket böyle.
Kemiğini yala .
Ve sus...

Adil
Adil @Gökalp yaşar - 3 yıl Önce

Zihniyete bak : " eviniz mi yıkıldı ahan size ev neyin zırıltısı bu " Kafa bu kadar calisiyor iste.Sanki babalarinin hayriyla yapmislar alin size yaptik beles beles oturun demislerde..Su kine egoya bak.Dunyanin en iyi seyiymis gibi anlatiyor birde..İnsanlarin daha iyi yasam kosullarinda daha iyi sartlarda barinma ihtiyaclarini karsilayabilmesine bile karsilar.Bu zihniyet dogru olan guzel olan herseye karsi.Kendinden olmayana karsi kendinden olmayana dusman.En ufak bir elestiriyi dogruyu soyleyeni bile dusman olarak goruyorlar... "Bir toplum gerçeklerden ne kadar uzaklaşırsa, gerçeği söyleyenlerden o kadar nefret eder" ...

sedat
sedat @Gökalp yaşar - 3 yıl Önce

yalan salla nasilsa bedava sen neyin kafasını yaşıyorsun ? sen bu üslubu bu dili hangi cüretle kullanıyorsun? sen ne sanıyorsun kendini ? ona buna hakaret edip duruyorsun buralarda.. çocuk mu var senin karşında ? sanıyorki hem arsası hem de toki evi kendisinin oluyor... toki dairesi adamın yıkılan evinin arsasına sayılıyor. herkesin evi varken gidip tokiden ev aldığını mı sanıyorsun. saçma sapan yerli yersiz langur lungur konuşup duruyorsun buralarda huzur ver vatandaşa

23
23 @Gökalp yaşar - 3 yıl Önce

Tam da birazdan "Yalan salla nasilsa bedava" adıyla birisi bu habere gelecek ve içindeki düşmanlığı, kini, nefreti ve öfkesini yine kusacak diye yorum yapacaktım. Gelmiş.

Yalan salla nasilsa bedava
Yalan salla nasilsa bedava @Gökalp yaşar - 3 yıl Önce

Ulan kumes gibise alma . Zaten evin yeri senin degilmi ? Bu toki hakki extradan verildi vaz gec tokiden garibanlar alsin begenmedigin eve niye gidiyorsun arszızzzzzzz . Merkeze en yakin olsun yer olsunki kiraya verirken pahali vereyim diyorsunuz .hak sahibi olanlarin hepsininde evi var bu tokileri kiraya verecekler ama en cok zırlayanda tokiyi kiraya verecekler nedense ? Sebep catalcesme cok degerli bir yerde degil karsiyaka para etmez o yuzden kudurdunuz .madem sorun depremde eviniz yikildi ev istemek ise aha size ev neyin ziriltisi bu ? Cunku amac ev sahibi olmak degil iyi yerde para eden yerde ev sahibi olma sizler icin . Gürselede sizin gaziniiz almaya mazeme cikti iyi yol alir burdan .

Nihat Şahin
Nihat Şahin - 3 yıl Önce

Gürsel Erol hak sahiplerinin niçin tepki verdiğini insanların belli bir kurulu düzeni olduğunu ve bu insanları okula giden çocukları ve işyerleri var insanlar itiraz etmesi şehirde ters yerden ev çıkınca öğrencisi olanlar aileler evlerinden okullara nasıl gidecekler servis bile oradan öğrenci alıp götürmüyor.insanlar sadece bizmişen deki kurada olduğu gibi kuraya katılmak istediği bölgede kura olsaydı istediği bölgede çakmasa bile nasip buymuş derdi ama toplu kura çekip bu kurayı çekene kadar bölge bölge yapılacak dedikleri için insanlar itiraz etti birde hak sahibi olmak için evi olmaması gerekir eşinin üzerine bile yanlış bilgiler ile insanları yanıltmayın.

Eyüp
Eyüp - 3 yıl Önce

Tokilerde hak sahibi olmayan dışardan bir kişi olarak yorumumu yazmak istiyorum. Devlet bana göre çok hızlı bir şekilde 20 bine yakın bir konut üretti. Bu takdire şayan bir durum. Belki de sosyal devlet olmanın gerekliliği. Ancak kâğıt üzerinde ‘sosyal devlet’ dünyada çok var. Önemli olan uygulamaya koymak ve devlet bunu yaptı, babacanlığını gösterdi. Fakat yapılan bunca iyi bir iş basit bir kuraya kurban edilmemeliydi diye düşünüyorum. Başta yapılan yöntem devam ettirilmeliydi. Neydi o? Kim nereyi istiyorsa başvuru almalıydı. Başta yaptığı gibi. En son durumda karma kuraya başvururdu. Fakat öyle yapılmadı. Üstelik depremzedeler için değil de kentsel dönüşüm kapsamında yapılan 115 adet Karşıyaka mahallesinde bulunan konutu da işin içine katınca iş iyice çetrefilleşti. Vatandaşın ortak kanaati şudur: Bu konutlar satılmadığı veya satılmayacağı veya yüksek fiyatla gitmeyeceği için depremzedelere dayatıldı. Halk kendi arasında argo dilinde buna ‘ iteleme’ diyor. Genel algı budur. Buna kim sebep olduysa bunu okuyamıyor mu, anlayamıyorum. Oysa anlaşılması çok basit bir durum. Çok basit. O konutların yapılma amacı farklıydı. İnsanların zor durumu neden kullanılıyor? Kesinlikle haksız bir durum olduğunu düşünüyorum. İşin hukuki boyutu nedir, ne olur, bilemem. Ancak bana kalırsa vahim bir hata, vahim bir yanlışlık… Abdullahpaşa’da oturanı Çatalçeşme’ye, Sanayi’de oturanı Yemişlik’e postalamak hiçbir sosyolojik veriyle izah edilemez. Bu konuda insanlar ne deseler haklılar diye düşünüyorum.

Gelelim depremzedelere… İnsanlar evlerini kaybetmiş. Normalde bir apartmanda 5 kişi bir araya gelip de bir apartman dikemez. Ki yıkılan yerlerin %90’ı da bu şartlarda yapılamayacak gibi görünüyor. Yapılabilecek olanlar da rant oranı yüksek yerler olacaktır. Aksi durumda 20 yıl sonra torunlara nasip olur yeniden yapmak. İnsanlarımız geleceği öngöremiyor ve sadece anı kurtarma peşinde. Belediye imar plânı yapıyor. 5 metre, 7 metre geri çekeceksin diyor. Yolun genişlemesi lazım diyor. Vatandaş, mağdur edebiyatı yapıyor. Ne mağduru kardeşim? Neden yüksek kat vermiyor diyor? İyi de 50-100 yıl sonra tekrar katı 2 katına mı çıkaracak o zaman? Bina 8 kat, 16 kat istiyor. 60-70 yıl sonra 32 kat mı isteyeceksin? Bir daha 64 mı isteyeceksin mağdur olmamak için? Anlayacağınız mesele menfaate çıkıyor.
Deprem sigortası yapılmamış. Devlet babacanlığını göstererek ev yapıyor. Başını sokabilecek bir yer ayarlıyor, ultra lüks apartman dikmiyor. Arsanı da sana veriyor. Üstelik 2 yıl ödemesiz, 18 yıl geri ödemeli, sıfır faizle… Ödenecek para 2 yıl sonra pul olacak bir para. Buna rağmen burun kıvırmalar… Ev küçük, ev uzak, ev dağ başında… Kendi arsana yapabilirsin buyrun! Beğenmeyen ekstradan sunulan hakkından vazgeçebilir. Öyle değil mi?
İnsanları memnun etmek mümkün görünmüyor.

Zilfocu
Zilfocu @Eyüp - 3 yıl Önce

Haklısan keko

Tokilerle işin yoksa..
Tokilerle işin yoksa.. @Eyüp - 3 yıl Önce

Sus..

Nihat
Nihat - 3 yıl Önce

Kuraya sokulan ev adedi 4727 adet çekilen 3598 adet neden acaba

Nihat
Nihat @Nihat - 3 yıl Önce

Kuraya sokulan 4727 çekilen 4598 adet

Nihat Şahin
Nihat Şahin - 3 yıl Önce

Hak sahibi olmak için kendi üzerine ve eşinin üzerine ev olmayacak kendi üzerine ev var ama 18 yaşından büyük ve evli olan çocuğun o evde oturduğunu ispat ederse hak sahipliği çıkıyor yoksa hak sahibi olamaz

Cengiz Ateşpolatlı
Cengiz Ateşpolatlı - 3 yıl Önce

Türkiye de muhalefetin en rahat olduğu şehir Elazığ muhalefetin birşey yapmasına gerek yok AK parti içindeki AKP liler yetiyor


SIRADAKİ HABER

banner137