Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile 6 Kasım 2019 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan, 2019/373 Sayılı “Bazı Kamu İktisadi Teşebbüslerine Ait Kadro ve Pozisyonların İptal ve İhdası Hakkında Karar” ile aralarında Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü’nün de bulunduğu kurumun kadro yapısında değişikliğe gidilmişti.

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü taşra teşkilatının 12 ilde kurulacak Bölge Müdürlüğü düzeyinde yeniden yapılanmasını ve 12 TMO Bölge Müdürlüğü kurulması anlamına geliyor.

12 Bölge Müdürlüğünün hangi şehirlerde kurulacağı merak konusu olurken; CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ’daki tarımsal çeşitlilik ve geniş ovalar göz önüne alındığında bu şehirlerden birinin Elazığ olması gerektiğini belirtiyor.

EROL: ELAZIĞ İLİNDE KURULMASI BÜYÜK BİR AVANTAJ TEŞKİL EDECEKTİR

Konu ile ilgili yazılı açıklama yapan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Toprak Mahsulleri Ofisi Türkiye genelinde yeniden bir yapılanmaya gitmektedir. Bu yapılanmada 12 Bölge Müdürlüğü şeklinde düşebilmektedir. Elazığ ili hâlihazırda Adıyaman şubesine bağlı ajans amirliği şeklinde faaliyetlerini yürütmektedir. Daha önceki yıllarda Diyarbakır şubeye bağlı faaliyet yürütüyordu. Elazığ ilinin Malatya, Tunceli, Diyarbakır, Bingöl ve kısmen de Diyarbakır bölgesine hitap eden geçit bölgesinde yer alması münasebetiyle lojistik anlamda tüm bu iller içerisinde en avantajlı şartlara sahip olması aynı şekilde yaklaşık 1 milyon dekar alanda hububat yetiştiriciliği yapmasından dolayı ciddi bir üretim potansiyeline sahip olması. Karayolu havayolu demiryolu ulaşım ağının içinde bulunması münasebetiyle kurulması Planlanan bölge müdürlükleri içerisinde Yukarı Fırat Havzası Bölge Müdürlüğü adında merkezi Elazığ ilinde kurulması ilimiz ve bölgemiz açısından büyük bir avantaj teşkil edecektir” dedi.