Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK)11 Ağustos’ta yayımladığı Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile ilgili açıklamalarda bulundu.

EPDK’nin yayımladığı yönetmeliğin üreticiyi korumaktan uzak, hukuksuz ve keyfi olduğunu belirten EROL: ‘’ Bu yönetmelik Cumhurbaşkanlığı’nın 2019’da yayımladığı kararnamenin uygulama esaslarını düzenleyen bir yönetmelik, ancak üreticimizi fazlasıyla mağdur edecek bir yönetmelik. Elazığ Organize Sanayi Bölgesi başta olmak üzere pek çok OSB bu karara tepki gösteriyor. 2019’da yayımlanan kararname uyarınca GES’e milyonlarca yatırım yapan üretici adeta kaderi ile baş başa bırakılmaktadır” dedi.

Erol, “Yatırımcımız projeleri için milyonlarca kredi kullanmış, projeler hazırlatmış, sözleşmeler imzalayarak yükümlülük altına girmiş, zaman harcamış ancak Ankara’da bir kurum sahadaki gerçeklikten habersizce keyfi ve hukuksuz karar alabiliyor.

Hukuksuz diyorum çünkü söz konusu yönetmeliğin yürürlüğü, yönetmelik yürürlük tarihinden itibaren değil 2019’dan süreci başlatıyor bu hukukun geriye yürümezlik ilkesine aykırı bir durumdur. Her gün oturdukları yerden yatırım, üretim, istihdam, ihracat masalı okuyanlar sanayicimizi şalter indirme ile yüz yüze bırakmaktadır, zaten uyguladıkları akıl dışı ekonomi politikaları ile ülkemizi cumhuriyet tarihinin en büyük ekonomik krizine sokan, ekonomiyi adeta batıran AKP Hükümeti, enerji gibi üretimde en büyük girdi kalemi ile ilgili de mantık dışı uygulamalar ortaya koymaktadır” dedi.