CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ’da bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Milletvekili Erol’un programının ilk durağı Harput oldu.

Milletvekili Erol Harput kalesinde devam eden kazı çalışmalarını yerinde inceyelerek kendisine eşlik eden Harput İç Kale Kazı Başkanı Prof. Dr. İsmail Aytaç’tan da çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Restorasyon çalışmalarının devam ettiğini belirten Harput İç Kale Kazı Başkanı Prof. Dr. İsmail Aytaç, Urartu döneminin su sarnıcı, Artuklu döneminin de zindanı olarak bilinen alanda kazı çalışmalarının bittiğini ve 2021 yılında turizme açmayı planladıklarını söyledi.

AYTAÇ: ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEKTİR

Harput İç Kale Kazı Başkanı Prof. Dr. İsmail Aytaç, “Harput kalesinde 8 yıldır benim başkanlığımda süren kazı ekibiyle beraber, kazı ve restorasyon çalışmalarına devam ediyoruz. Şuan içerisinde bulunduğumuz Urartular dönemine ait su sarnıcı. Artuklu döneminin de zindanı olarak kullanılan mekanın şuan projesi bitmek üzere. 2021 yılında burayı turizme açmayı planlıyoruz. Bulunduğumuz kalenin içinde yaklaşık 7 bin metrekarelik alanın kazısı bitti. Projesi biten alanda 2 bin 500 metrekarelik alan. Diğer kısımlarında projesini bu sene çizmek niyetindeyiz. Burada artık turizme kazandırılmak noktasına geldi. Çıkan kültür varlıkları ile animasyonları ile dijital teknoloji ile Harput’un tanıtım noktasında turizme kazandıracağız. Çalışmalarımız devam edecektir” dedi.

Yapılan çalışmalarda dolayı Prof. Dr. Aytaç’ı tebrik eden CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ise Bunun bir siyaset malzemesi yapılmadan bu değerlerin kamuoyuna yansıtılarak iç ve dış turizme kazandırılması lazım” dedi.

EROL: HARPUT İÇ VE DIŞ TURİZME KAZANDIRILMALI

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Harput kalesinde böyle bir su sarnıcını ve zindan olarak kullanılan mekanın kazısı bitilerek turizme hazır hale getirilmesi müthiş bir olay. Dünyanın her tarafında gezebileceğiniz inşalara ilginç gelebilecek kültür varlıkları var ama Harput kalesinin her metrekaresinde her gün ortaya çıkan yeni bir eser var. Biz bunu siyaset meselesi yapılmadan Elazığ’ın ve Harput’un özellikle değerlerinin kamuoyuna yansıtılarak iç ve dış turizme kazandırılması ile geldiğimiz günden beri bir çağrımız vardı bu çağrı cevap buldu” dedi.  

Elazığ’ın yeni değeri Harput olabilir diyerek sözlerine devam eden Erol, finansal destek için katkı vermek lazım diyerek çağrıda bulundu.

Milletvekili Erol daha sonra AK Parti İl Teşkilatı ile bayram ziyareti kapsamında bir araya geldi.

AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

YILDIRIM: BİZİ BİR ARAYA GETİREN GÜZEL ANLARDIR

AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, “Çok kıymetli CHP heyeti misafirimiz oldu. Öncelikle sayın vekilim Gürsel Beye yine çok kıymetli il başkanım Yavuz Beye bu nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bir bayramlaşmadır. Bayramlaşmanın bizim toplumumuzda büyük bir önemi vardır. Sevginin kardeşliğin sermayesine çok büyük katkısı olmuştur. Bu tür vesileler gerek Elazığ için gerek Türkiye için bizi bir araya getiren güzel anlardır” dedi.

Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’da, ev sahipliğinden dolayı AK Parti teşkilatına teşekkür etti.

EROL: HOŞGÖRÜNÜN, SEVGİNİN VE NEZAKETİN BAYRAMIDIR

Milletvekili Gürsel Erol, “Ramazan Bayramı hoşgörünün, sevginin ve nezaketin aynı zamanda bayramıdır. Ben sayın başkanımızın nezaketinden ve değerlendirmelerinden dolayı kendisine teşekkür ediyorum. AK Partinin tüm kollarına nezaketlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.