Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Belediye meclisinin haziran ayı oturumlarında, Elazığ’da yapılacak yeni öğretmenevinin tamamlanmasının ardından tarihi öğretmenevinin belediyeye devredileceğini açıklamıştı.

Yapılacak devir sonrasında belediyenin  2 okul yapacağını da dile getiren Başkan Şerifoğulları, tarihi öğretmenevinin millet kıraathanesine dönüşeceğini söylemişti.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’da, 17 Kasım 1937’de elazığ’a gelerek öğretmenevinden kalan ve o günden bugüne korunan Atatürk’ün odasının ne olacağı konusunda Başkan Şerifoğulları ile görüştü.

Erol, Başkan Şerifoğulları’nın Atatürk’ün öğretmenevinde kaldığı odanın müzeye çevrilerek ziyarete açılacağını söylediğini belirtti.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Şerifoğulları’yla öğretmeneviyle ilgili yapmış olduğu görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, “Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları’yla eski Öğretmenevinin Millet kıraathanesi olarak değiştirilmesiyle ilgili konuyu görüştüm. Mevcut Öğretmenevi’nin restorasyonu sonrası kütüphane, müze, Atatürk’ün kaldığı odanın korunacağını ifade edilmiştir. Yine eskisi gibi çay bahçesi olarak işlev görecek olan bu yerin ismi Millet Kıraathanesi olmayacak Millet Kıraathanesinin kütüphane, müze gibi fonksiyonlarına sahip olacak, adı Eski Öğretmenevi olarak kalacak. Bu konularda belediye başkanımızla karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Bu şekilde hizmete açılması bizim de talebimiz ve bu şekilde çalışmalar olmasında bir sakınca yok. Yani Millet Kıraathanesi işlevi içerisinde oranın özgün fonksiyonları korunarak Öğretmenevi’nin adının yaşatılması Atatürk’ün kaldığı odanın restorasyonun yapılarak müzeye çevrilmesi de olumlu bir karardır” ifadelerini kullandı.