Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, İzmir ve İstanbul Büyükşehir Belediyelerinin Elazığ’da yaptıracağı okullarla ilgili bilgiler aktardı.

EROL: BU KONUYLA İLGİLİ BEN İÇİŞLERİ BAKAN’IMIZLA GÖRÜŞTÜM

Milletvekili Erol, “Milletvekillerimiz Elazığ’ı bir heyet halinde ziyaret etmişti. Bu ziyaretlerinde Metin Bulut biz de CHP’li milletvekillerini bekleriz ki burada bir okul sözü versinler diye bir ifadesi olmuştu. Bende onun üzerine ‘Metin Bey’in bu yaklaşımı doğru. Bir okul değil iki okul yaptıracağız’ diye söylemiştim. Ve arkasından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu ve arkasından yine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer ile görüştüm. Hemen derhal yazışmalar yapıldı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi birinci ayda yani milletvekillerimizin geldiği tarihte ve Metin Bulut’un açıklama yaptığı tarihte Ocak ayında Elazığ Valiliği’ne resmi yazı yazdı. Bu belgeler resmi belgeler. Bunlar Elazığ Valiliği’nin arşivinde ve kaydında olan belgeler. İzmir Büyükşehir Belediye başkanımız da aynı yazıyı yazdı. Bu yazının içeriğinde ne vardı; 24 Ocak depreminden kaynaklı Elazığ’da yıkılan okullarla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi valiliğin uygun gördüğü irer okul yaptırma isteğini valiliğe bildirdiler. Aradan tam 6 ay geçti. 6 ay süre içerisinde bakanlığa bilgi verildi. Ama bakanlık bu İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin okul yapma isteğiyle ilgili, talebiyle ilgili yazılı ve sözlü görüş vermediği için Elazığ Valiliği’de ilgili belediyelerle bir yazışma yapmadı. En son bu konuyla ilgili ben İçişleri Bakan’ımızla görüştüm. Mecliste bir konuşma yaptım. Bu okulları niye yaptırmıyorsunuz? Devlet bütçesi değildir, belediye ve kamu bütçesidir. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütçesi de kamu bütçesidir. Önemli olan devletin hem bakanlık düzeyinde hem de belediye düzeyinde buraya sorumluluk duymasını ifade ederek bu okulların yapılma ihtiyacını ve gereksinimini mecliste konuşma yaparak anlatmıştım. Ve 14 Temmuz’da Elazığ Valiliği İstanbul Büyükşehir Belediye’mize ve İzmir Büyükşehir Belediye’mizle yazışma yaparak hangi okulların belediye tarafından yapılacağını bildirmiştir” ifadelerini kullandı.

EROL: SÖZ VERDİĞİMİZ OKULLARI ELAZIĞ’A KAZANDIRACAĞIZ

Erol, “Bir yıldır CHP’li belediyeler Elazığ’da okul yapamıyor değil, tam tersine okul yapmak için CHP’li belediyeler ve ilin milletvekili olarak 6 aydır izin almak için hangi okulu yapmamız gerektiği konusunda görüş almak için mücadele ediyoruz. Ve bu yazıdan sonra ben İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımızı bizzat ziyaret ederek okul planlamalarıyla ilgili sürecin başlatılmasıyla ilgili konuları görüştük. Bu ay içerisinde hem İstanbul Büyükşehir Belediye’mizin, hem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın teknik ekipleri Elazığ’a gelerek Milli Eğitim müdürüyle görüşerek söz verdiğimiz okulları Elazığ’a kazandıracağız” şeklinde konuştu.

EROL: ELAZIĞ’DA YIKILMAYAN BİNALAR VAR

Milletvekili Erol, “Aradan bir buçuk yıl geçmesine rağmen halen Elazığ’da yıkılamayan binalar var. Yıkılan binaların temeli atılmayan binalar var. Köylerdeki binaların ne olacağı halen meçhul. Yıkılan binalarla ilgili halen insanlar sıkıntılı sürecin nasıl yürüyeceği konusunda halen tereddüt yaşıyor. Teslim edilen binalarla ilgili içinde hak sahiplerinin ne kadar ücret ödeyeceği konusunda halen netleşen bir bilgi yok. Kentsel dönüşüm adı altında ve riskli bölge adı altında ilan edilen bölgelerdeki vatandaşların, mal sahiplerinin, mülk sahiplerinin halen sorunlarının çözülemediğine dair, çözülmemesiyle ilgili bir sürü sıkıntı var, sorun var. TOKİ evlerine yerleşenlerin; TOKİ evlerine yerleştikten sonraki süreçle ilgili, yerleşimle ilgili bir sürü sıkıntı ve sorun var” diye ifade etti.