MHP Konya Milletvekili Esin Kara, Alacakaya İlçesi’nde yaşanan tarımsal, ekonomik, sosyal ve beşeri sorunların tespiti ve bu sorunların çözümüne yönelik yatırım zemininin hazırlanması amacıyla, TBMM Başkanlığı’na meclis araştırması teklifinde bulundu.

TBMM Başkanlığına MHP Konya Milletvekili Esin Kara tarafından verilen meclis araştırması teklifinin gerekçesinde ilçenin çıkarılan krom cevheri ile tarihinin başladığını ve Elazığ vişnesi olarak adlandırılan özel bir mermer çeşidinin bulunduğuna dikkat çekildi.

İlçede Yer alan Murat Hanı, Gölalan Gölcüğü, Dicle Kral Kızı barajının tamamlanması ile yaşanmaya ve görüşmeye değer bir sayfiye yeri olmaya aday olduğunu belirtildi.

İlçe Beleyesine ait olmak üzere, özellikle kış aylarında ihtiyaç duyulan kar küreme makinası, kepçe, kazı makinası, kamyon, hidrolik kepçe gibi yük makinelerinin yanı sıra cenaze aracının de ihtiyaç duyulduğu kaydedildi.

Gerekçe de ayrıca; Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılığın yapıldığı ilçede veteriner kliniğini ile mandıra açılması ile de ekonomiye katkı sağlanabileceği ifade edildi.

MHP Konya Milletvekili Esin Kara tarafından verilen meclis araştırması teklifinde ayrıca; Alacakaya İlçesinde konaklama sorununun çözümü ve korucuların nöbet alanlarında elektrik olmamasından dolayı sıkıntı yaşandığı; maaş ve özlük haklarının da iyileştirilmesi gerektiği ve 2 yıllık maden meslek yüksekokulu kurulması gerektiği belirtildi.