Hafta sonunu seçim bölgesi Elazığ’da geçiren AK Parti MKYK Üyesi, Genel Merkez Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Pazar gününde Hazarbaba Kayak Merkezi’nde vatandaşlarla bir araya gelerek, kayak yaptı.

Milletvekili Metin Bulut’a Sivrice Belediye Başkanı Ebubekir Irmak ve Hazarbaba Kayak Merkezi İşletme Sahibi Taner Durmuş’ta eşlik etti. 

IRMAK: DAHA GÜZEL PROJELERLE HALKIMIZIN ÖNÜNE ÇIKACAĞIZ

Hazarbaba Kayak Merkezi’ne gösterilen ilgiden memnun olduklarını ifade eden Sivrice Belediye Başkanı Ebubekir Irmak, “Gerçekten karın yağmasını çok önemsiyoruz. Çünkü turizmcilerin gözü kulağı Hazarda, Sivrice’de. Kayak severler, sporseverler gelip burada kayak yapıyor. Bu sene gerçekten çok güzel kar yağdı. Rabbime hamd olsun güzel bir kardı. Gerçekten sporseverler, sanatseverler hepsi burada.  Büyük ilgi var. Ben Elazığ’da yaşayan, çevre ilde yaşayan, Sivrice’de yaşayan vatandaşlarımıza yer kısa olduğu için hızlı bir şekilde burada 5-6 saat çok minimum fiyatlarla burada güzel eğlenebilirler, kayabilirler. Çünkü ata sporlarımıza benzer sporlarımızda var burada. Eski kayak, kızak dediğimiz şeylerden. Sayın vekilime hasetten teşekkür ediyorum. Her fırsat bulduğunda Hazarbaba Kayak Merkezini, Batık Şehri, Hazar Gölünü ulusal medyada güzel tanıtıyor. Büyük emekleri var, Turizm bakanlığına yaptığımız projeler var. İnşallah yeni dönemde daha güzel projelerle halkımızın önüne çıkacağız”dedi.

AK Parti MKYK Üyesi, Genel Merkez Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, kayak sporu anlamında Hazarbaba’nın Türkiye’nin en güzel tesislerinden biri olduğunu söyledi.

BULUT: ÇOK ÖNEMLİ BİR POTANSİYEL YATIYOR

Sivrice İlçesinin turizm potansiyellerini ortaya çıkarmak için mücadele ettiklerini belirten Milletvekili Metin Bulut, “Bugün buradaki atmosfere baktığımızda hakikatten nasıl büyük bir potansiyeli barındırdığını görüyorsunuz. Sadece Elazığ değil. Bölge illerden, demin içeride konuşurken İran’dan turistlerin geldiğini gördük. Onların ilgisinin de yoğun olduğunu gördük. Bu yönüyle de çok kıymetli bir potansiyeli barındırıyor. İnşallah bu potansiyeli yeni yatırımlarla destekleyeceğiz. Desteklemek istiyoruz. Bu yönüyle de buradan bütün iş adamlarına çağrıda bulunmak istiyorum. Hazarbaba Dağı’nda gerçekten çok önemli bir potansiyel yatıyor”diye kaydetti.

BULUT: BİZDE AÇIK ÇEK VERİYORUZ

Hazarbaba Kayak Merkezi’ne gelecek yatırımcıları destekleyeceklerini ifade eden Milletvekili Bulut, “Biz çok büyük bir destek sunmak istiyoruz gelen herkese. Bizde açık çek veriyoruz. Bu yönüyle de değerlendirilmesi gereken bir imkan olduğunu düşünüyoruz. Bugün çok mutlu oldum. Gerçekten çok ciddi bir kalabalık. İddia ediyorum kayak sporu pahalı bir spor ama Hazarbaba Dağı Türkiye’de kayak sporunu en uygun fiyatlarla yapacağınız kayak merkezlerinden bir tanesi. Şu anda işletmecimizde yanımızda, onlarda kar amacı gütmeden gerçekten hizmet etme amacıyla, tanıtma amacıyla, belki ileride farklı yatırımlar yapabilme amacıyla böyle hizmeti, tesislerini hem Elazığ’ın hem de bölgenin hizmetine açmış durumdalar” ifadelerini kullandı.

BULUT: ELAZIĞ DEDİĞİMİZ GİBİ TURİZM CENNETİ OLMUŞ OLUR

Son zamanlarda Elazığ’ın jeotermal turizmi için yapılan çalışmalara da değinen AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, “İnşallah jeotermal su ile birlikte de eğer termal turizmi de destekleyebilirsek, termal turizmi de Elazığ’a kazandırabilirsek tahmin ediyorum ki Elazığ dediğimiz gibi turizm cenneti olmuş olur. Bizler elimizden geleni yapıyoruz, elimizden gelen mücadeleyi göstermek istiyoruz” açıklamalarında bulundu.

DURMUŞ: 20 KİŞİ MİSAFİR AĞIRLIYORDUK ŞİMDİ 2 BİN KİŞİYE ÇIKTI

Hazar Baba İşletme Sahibi Taner Durmuş’ta, “Biz Hazarbabayı ilk aldığımız yılda, tek bir sloganımız vardı. Biz burada bir marka yaratmayı düşünüyoruz. Bölge açısından, Elazığ açısından, Elazığ’ın tanınmasına bilinmesine bir alan yaratmaya çalıştık ve bunun için mücadele ettik. Önce tesisleri modernize ettik. Sonra ekipman sayısını arttırdık. Sonra kayak eğitimi ile ilgili faaliyetlere başladık. Şimdi gördüğünüz gibi alanda yüzlerce insan kayabiliyor. İlk başta sezonda 20 kişi misafir ağırlıyorduk şimdi 2 bin kişiye çıktı. Sadece tesisleşme anlamında yenilik yapmamız gerekiyor. Bunun farkına bizde vardık. Sözleşmemizde iyileştirme olursa biz buraya konaklama, kafeteryaya, kayak evi, tekesiki, ekipman anlamında zenginlik katacağız”dedi.

GÜNLÜK 80 LİRA

Ekonomik fiyatlar hakkında da bilgiler veren Hazarbaba Kayak Merkezi işletme sahibi Taner Durmuş kayak takımlarını ve tüm donanımları uygun fiyatlarla kiraya verdiklerini bunun bedelinin günlük 80 TL olduğunu ifade ederken bir çok yerde bunun 3-4 katı fiyatlar alındığını belirtti.

HABER: KEVSER ÖZ