Elazığ’a kazandırılacak olan Elazığlı hastaların artık il dışına gitmelerine gerek kalmayacağı tam kapasiteli diş hastanesiyle ilgili AK Parti Elazığ Milletvekili, MKYK Üyesi ve Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Metin Bulut, değerlendirmelerde bulundu.

Depremde hasar gören Atatürk Lisesi ve Elazığ Ortaokulu’nun yerine, Diş hekimliği fakültesinin hemen yanında yapılmak istenen hastaneye bölgedeki bazı veliler karşı çıkmıştı.

Konuya değinen AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, “Bu hem üniversite açısından cazip hem de bakanlık açısından cazip bir teklif” dedi.

BULUT: BU HEM ÜNİVERSİTE AÇISINDAN CAZİP HEM DE BAKANLIK AÇISINDAN CAZİP BİR TEKLİF

Kanal Fırat ekranlarında konuyu değerlendiren Milletvekili Metin Bulut, “Şimdi 2 tane okulun arasındaki diyaloğu söyleyeyim; Fırat Üniversitemiz bir talepte bulunur der ki ‘ben yakında diş hastanesi yapmak isterim. Bunun içinde en uygun alan benim şu anda kampüsüm içerisinde olan, geçmişte Milli Eğitim’in kullandığı alan. Sayın bakanlık bu arsayı bana veri ben hastane yapayım’ der.  ‘Sizin de daha geniş bir alana ihtiyacınız var. Size de hemen kuş bakışı 800 metre yakınımda size almış olduğum 19 dönüm yerine 40 dönüm buradan yer vereyim, 10 dönümde Kesik Köprü’de yer yapabilirsiniz, okul yapabilirsiniz orada arsa vereyim. Burada bana vermiş olduğunuz 19 dönüm yerine ben size yaklaşık 50 dönüm arsa vereyim’. Bu arsanın içinde siz sadece ortaokul yapmayın, sadece lise yapmayın. Anaokulu, ortaokul, lise yapabileceğiniz bir eğitim kampüsü yapın. Bu kampüsün içerisinde ki orada ki arsanın arkası da komple yeşillik alan ormanlık alan yani 70-80 dönüme kadar çıkabiliyor. Ormanlık alan olması ne anlama geliyor? Nihai oranın kullanılamayacağı, sadece orman olarak kalabileceği. Belki de sizin 100 dönüme yakın bir alanda çocuklarınızın eğitim alabileceği bir eğitim kampüsü yapın. Bu hem üniversite açısından cazip hem de bakanlık açısından cazip bir teklif. Yani kazan kazan” ifadelerini kullandı.

BULUT: HASTANENİN MEVCUT HASTANEYE YAKIN OLMASI LAZIM

Milletvekili Metin Bulut, “Rektörlük niye orada istiyor? Fırat Üniversitei’nin diş hastanesini orada temel sebeplerinden bir tanesi de diyor ki; ‘ben lalettayin bir diş hastanesi yapacağım’ Ben orada öyle bir diş hastanesi yapacağım ki artık şurada ‘Elazığlı vatandaşımın Diyarbakır’a gitmesine engel olacağım. Burada ‘çene cerrahisi de yapacağım. Ama ben burada bunu yaparken benim yapmış olduğum bu hastanenin mevcut hastaneye yakın olması lazım.’ ‘Kanama olabilir, bayılma olabilir, acil müdahaleyi gerektiren bir durum olabilir. Benim hemen müdahale edebilir bir mesafede yapmam gerekiyor. Yoksa benim arsayla alakalı bir sıkıntım yok.’ Arsa zengini bir üniversitemiz var. Gereğinden fazla arsası olan bir üniversite. Böyle olunca bu anlaşma hem Milli Eğitim Bakanlığı’mızın onun kazanacağı, hem de üniversitemizin kazanacağı bir anlaşma gelmiş, iki kurumda bunu onaylamış. Bundan dolayı da vatandaşımız da ikiye bölünmüş. Bir kısım insanlar burada hastane yapılmasın diyor, bir kısım da hastane yapılsın, artık benim insanım Diyarbakır’a gitmesin istiyor, bir kısmı da diyor ki benim çocuğum okula giderken evinin önündeki okula gitsin, çok uzaktaki okula gitmesin diye ikiye bölünmüş. Taktir kamuoyunun” şeklinde konuştu.