İl Genel Meclisi’nin Eylül ayı oturumlarının beşinci birleşimine AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut katıldı.

Milletvekili Metin Bulut köylerde yapılacak konutlarla ilgili “plansız alanlar yönetmeliği” evi yıkılanların yerine konut yapılması ile ilgili meclisin çalışma yapması ile ilgili talepte bulundu.

BULUT: EVİ YIKILANA EV YAPABİLME MÜSAADESİ VERECEĞİZ

Milletvekili Bulut, “Köylerde ev yaparken vatandaşın arsası 100 m2, 150 m2 . Kullanım 140. Vatandaş ev yapmak istiyor. Vatandaşın önüne mevzuat çıkıyor. Diyor ki değerli kardeşim; sen burada 40 m2 ev yapabilirsin, 40 m2 üzerine çıkabilirsin. Böyle olunca biz vatandaşın elini, kolunu bağlamış oluyoruz. Bu yüzden bu plansız yerlerdeki yönetmelik ile alakalı mecliste bulunan yetki ile ilgili madde, şuna müsaadesi vereceğiz; evi yıkılana ev yapabilme müsaadesi vereceğiz. Bununla alakalı gelen bir teklif. Burada iktidar muhalefet olmaz. Zaten biz teşekkür ettikten sonrada iktidar muhalefet olmaz. Hepimizin farklı bir siyasi kimliği olabilir. Bundan daha doğal bir şey olamaz ama bu farklı siyasi kimlikler, hiçbir siyasi ayrım yapmadan söyleyeyim; bizim kardeşlik hukukumuzu zedeleyemez. Hepimiz Elazığlıyız, hepimiz Elâzığ’ın evladıyız, bizim Elazığlı üst kimliğimiz siyasi kimliğimizden çok daha öndedir” dedi.

BULUT: BUNUN YÜKÜNÜ DEVLETE YÜKLEMEK İSTEMİYORUZ

İpek Yolu uluslararası Gençlik ve Çocuk Projesi ile ilgili de bilgi veren AK Parti Milletvekili Bulut, “Türkiye’deki en kıymetli projesi. Niye? Bir neslin inşasına katkı sağlayacak, yardımcı olacak, destek olacak bir proje. Bu çalışırken de bunun yükünü yine devlete yüklemek istemiyoruz. O yüzden vakıf. Belki kafalar karışmıştır; neden vakıf neden dernek diye. Sadece o vakıfa değil bütün vakıflara açık bir yer. İl Özel İdare’nin olacak ve oranın kalacak. Ama işletme maliyetinin hiçbir zaman İl Özel İdareye mahal edilmeyecek bir proje olacak. vakıf hazırlayacak sunacak fonunu alacak ve bunu orada kullandıracak” ifadelerini kullandı.

BULUT: İSTEYEN HER KÖYLÜMÜZE 2 KATLI EV YAPACAĞIZ

Milletvekili Metin Bulut, köylerde yapılacak konutların büyütülmesi ile ilgili taleplerine karşılık isteyen her köylü vatandaşa 2 katlı ve her katın 80 metrekareden oluşacağını belirterek, “TOKİ başkanı ile de konuştum. Diğer yetkilerle de konuştum. TOKİ Başkan yardımcısı dün geldi. İsteyen her köylümüze 2 katlı ev yapacağız. 80 m2 alt, 80 m2 üst iki katlı olacak. Alt katı çok amaçlı olacak. Duvarları çevireceğiz. Duvarlarını çevirdikten sonra içini bırakacağız. İsteyen ahır olarak kullanır, isterse konutta yapabilir, isteyen depo olarak kullanır. Yani altının kullanımı tamamen ona ait. Altı betonarme, üstü çelik konstrüksiyon ev olacak. Şu anda 250 tane ihalesini yaptığımız konuttan temeli başlamamış olanlarda isterse bu konuttan yararlanabilir. Vatandaşımızın bu konudaki talebini de gerçekleştirmiş olacağız” açıklamalarında bulundu.

BULUT: ELAZIĞ’I BU SAHİPSİZLİK DUYGUSUNDAN BİRAN ÖNCE ÇIKARMAK LAZIM

AK Parti Elazığ Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Bulut, Elazığ’ın sahipsizlik psikolojinden çıkarılması gerektiğini belirterek, “Sizin burada yapmış olduğunuz iş ile bizim Ankara’da yaptığımız iş arasında fark yok. Siz bu ilin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni temsil ediyorsunuz ve TBMM’nin temsilcisisiniz. Bizde daha genel Ankara’da milletin temsilcileriyiz. O yüzden bizim temel sorumluluğumuz bu milleti mutlu kılmak. Bu millete çok şey yapıp bu milletin mutsuzluğunu elinden almak bu millete yapılan en büyük haksızlıklardan biridir. Elâzığ şu ‘sahipsizlik’ psikolojisinden bir an önce çıkmalı. Bir an önce kurtarmak lazım. Elâzığ sahipsiz değildir. Elazığ’ın sahibi Elazığlıdır. Elazığ’ın sahibi Elazığlı muhtarlardır. Elazığ’ın sahibi Elazığ İl Genel Meclisi Üyeleridir. Elazığ’ın sahibi Elazığ’ın Valisi, Milletvekilleri, Belediye Başkanıdır. Elazığ’ın sahibi Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Elazığ’ı bu sahipsizlik duygusundan biran önce çıkarmak lazım. Bizimde çok imkanla buluştuğumuz dönemler oldu. Biz 6’ıncı bölge imkanlarından faydalandık. Ama ekonomik durumu bizden kötü olan hiçbir il kampanya başlatmadı. Biz 10 Milyar TL depremden dolayı yardım aldık, alacağız. Daha fazlasını alacağız. Hiçbir il bundan gocunmadı ve Sahipsiz Elazığ demedi. Bugün Giresun’da bir olay oldu. Allah öyle bir olayı ne bize ne başka bir yere yaşatmasın. Sadece 97 eve ödene 50 bine kadar olan hasarların ödenmesi ile alakalı bir yardımda bulunuldu. Ortalık toz duman oldu. Elâzığ’da verilen 50 bin TL ile kıyaslandı. Oysa durum Elâzığ ile aynı değildi” dedi.