Halk oylamasına kısa bir süre kala Ak Parti Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk esnaf ziyaretlerini sürdürüyor. Milletvekili Öztürk, anayasada değişecek maddelere değindi ve muhalefetin gençlere güvenmediğini söyledi.

Öztürk, referandum oylamasına 14 günlük bir zaman kaldığını hatırlatarak, çalışmalardan edindikleri izlenimlerde ciddi manada evet kampanyasına destek olunduğunu belirtti. Bundan dolayı son derece mutlu olduklarını dile getiren Öztürk, “Vatandaşımız ‘Evet’e kendini kilitlemiş. Halkımız bu referandum olayında Elâzığ büyük bir rekorla Türkiye genelinde ilk 10’a girecek. Halkımızla görüştüğümüzde bunun Tayyip Erdoğan, AK Parti meselesi olmadığını, ülke meselesi, geleceğimizle ilgili mesele olduğunu biliyor. Elazığ halkı geçmişte de referanduma çok büyük destek verdi. 2010’da yapılan referandumda daha sonra cumhurbaşkanlığı seçiminde Elâzığ büyük destek verdi.  Aynı destek de inşallah fazlasıyla devam edecektir” dedi.

“CUMHURBAŞKANIMIZIN DİKTATÖR OLACAĞI SÖYLENTİLERİ VAR”

Öztürk konuşmasına şöyle devam etti: “Özellikle muhalefetin bir takım dedikoduları var. Cumhurbaşkanımızın diktatör olacağını, padişahlığın geleceği gibi yanlış izlenim var. Anayasada böyle bir şey yok. Cumhurbaşkanımız halkımıza, meclise karşı sorumlu olacak. Alacağı her karar meclisin denetimine tabi. Halka karşı da sorumlu. 5 yılda bir seçim olacak. Eğer vatandaşımız 5 yıl sonraki seçimlerde cumhurbaşkanımızı beğenmezse oy vermeyecek. Dolayısıyla seçilmeyecek. Mecliste kendi şahsi ve devlete karşı işlediği suçlardan dolayı her zaman meclisin denetimine tabi. Meclis istediği zaman eğer devlete ve kendi şahsına işlediği suçlardan dolayı yüce divana götürebilecek. Eski sistemde sadece vatana ihanetten dolayı ancak meclis yüce divana gönderebilirdi. Cumhuriyet tarihinden bugüne kadar da cumhurbaşkanlarının hiç biri yüce divana gitmemiştir.

“GENÇLER DEVLET YÖNETİMİ NASIL OLUYOR, ÖĞRENSİN”

18 yaş bizim için önemli bir şey. Muhalefet buna karşı çıkıyor. Gençlere güvenmiyor. Gence seçme hakkı vereceksin, seçilme hakkı vermeyeceksin. Bu adalet değil. Biz oy vermesine güveniyoruz. Seçilmesine güvenmiyoruz. Biz gençlerin önünü nasıl açacağız. Geleceği nasıl teslim edeceğiz. Gençleri şimdiden hazırlamamız lazım. Gençler devlet yönetimi nasıl oluyor, öğrensinler.

Biz mecliste 367’yi bulamadık. MHP ile ittifak ederek 330 milletvekili sayısı ile halka geldik. Halk da meseleyi çözecek. Bu işin sahibi halk. Biz halkımıza güveniyoruz. Buradan çıkacak her türlü netice kabulümüzdür. Ama biz halkımızın sağduyusuna güveniyoruz. 16 Nisan’da evet oyları ciddi manada yüksek oranda çıkacaktır. Elazığ da daha fazla çıkacak.

“YÖNETİM TEK ELDEN OLSUN AMA MECLİSİN DENETİMİ OLSUN İSTİYORUZ”

16 Nisan’dan sonra ülkemizde çok şeyler değişecek, devlet yeniden yapılanacak, uyum yasaları çıkacak. İki başlı icraatın tek elde toplanması en doğrudur. Geçmişte yürütmede başbakan ile cumhurbaşkanı arasında ciddi manada sıkıntı oluyordu. Biz de tecrübeli olarak yönetim tek elden olsun ama meclisin denetimi olsun istiyoruz. Muhalefet partileri meclisin yetkisiz olacağını söylüyor. Doğru değil. Anayasada yazılı maddeler var. Bu maddelerin dışında kimsenin bir şey yapması mümkün değil.

“BUNDAN SONRA KOALİSYON OLMAYACAK”

Biz huzur, istikrar, ülkenin daha çok ve hızlı kalkınmasını istiyoruz. Bu da yönetimli tek elden yönetimle mümkün. Eskiden ciddi anlamda koalisyon krizleri vardı. Şimdi koalisyon olayı bitti. Bundan sonra koalisyon, krizler olmayacak.