AK Parti Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk’ün hafta sonunda ilk durağı Galericiler sitesi oldu. Öztürk, sıkıntıları dinledi. Dinlediği sıkıntıların hepsini tek tek not etti.

Galericilerin sıkıntılarını dinleyen AK Parti Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk, amaçlarının esnafın sıkıntılarını, sorunlarını yerinde görmek olduğunu söyledi.

“AMACIMIZ ESNAFLARIN TALEPLERİNİ, SIKINTILARINI DİNLEMEK”

Öztürk yaptığı açıklamada, “Biz zaman zaman geliyoruz. Bugünkü programımız da insanlarla birebir olmak, eksikleri görmek. Milletvekili olarak neler yapabiliriz? bunları görebilmektir” dedi.

Öztürk, bir daha ki gelişlerinde sorunların çözülmüş olarak göreceklerini kaydetti.

“EN BÜYÜK DESTEĞİMİZ ESNAFIMIZ”

Öztürk konuşmasına şöyle devam etti: “Bizim en büyük desteğimiz esnafımız. Elazığ halkında esnafın çok büyük ağırlığı var. Ekonomide ciddi manada etkinliği var. Biz esnafa üretim, satış, eğitim konusunda destek verirsek, Elazığ ekonomisine çok büyük faydası olur. Sadece çiftçiyi değil, çiftçiyi de, sanayiciyi de, esnafı da desteklememiz lazım. Ama bizim için birinci derecede, en önemli olan esnaf. Türkiye’de de, Elazığ’da da biz bunun önemini, ciddiyeti biliyoruz. Hükümet olarak daha da arttırmamız lazım. Mahalli talepleri var. Sitenin talepleri var. Bunları kendileri ile bire bir görüştük. İnşallah o taleplerini de bire bir çözmek durumundayız. Çünkü bunların rahat, huzurlu olabilmesi için, işine daha sahip olabilmeleri için kafalarının rahat olması lazım. Ekonomik sorunlarının olmaması lazım. Buradaki ziyaretimizden sonra belediye başkanımızla, valilikle, diğer vekil arkadaşlarımızla nasıl yardımcı oluruz, nasıl çözeriz diye konuşacağız. İnşallah onları bire bir çözeriz. Bir dahaki gelişimizde inşallah problemlerin bir kısmını çözmüş olarak geliriz. Çözmek durumundayız. Mecburuz. Neticede bunlar bizim insanımız. Her zaman da bize destek verdiler. Çok teşekkür ediyoruz.”

ESNAFIN MAĞDUR EDİLMEMESİ GEREKİYOR

Milletvekili Öztürk, galericiler sitesinin bir fabrika gibi çalıştığını ifade ederek, buradaki esnafın mağdur edilmemesi gerektiğini altını çizdi.

Öztürk, “Ulaşımla, tesislerle, alt yapıyla ilgili sorunlar var. Bunları da beraber çözeceğiz. Başkanım şahsında buradaki galerici esnafa çok teşekkür ederim. Allah hayırlı kazançlar versin” şeklinde konuştu.

“SIKINTILARIMIZIN ÇÖZÜLECEĞİNE İNANIYORUM”

Galericiler Sitesi Dernek Başkan Yardımcısı Yusuf Kalınca da, sıkıntıların çözüleceğine inandıklarını söyleyerek, “İnşallah bu sıkıntıları çözeceğimize inanıyorum. Her zaman yanımızda oldunuz. Her zaman da destek verdiniz.  Bunu çok iyi biliyoruz. Esnaftan gelme bir vekil olduğunuz için bizim sıkıntılarımızı siz daha iyi biliyorsunuz. Sitemizle ilgili bazı sıkıntılarımız vardı. Bunları en kısa zamanda çözeceğinize inanıyoruz. Burada kendimiz için bir şey istemiyoruz. Burada 104 tane dükkanımız var. 104 tane esnaf var. Herkes ekmek yiyor. Burası şehrin vizyonu. Burası bizim prestijimiz” dedi.

ÖZTÜRK KARŞIYAKA MİNİBÜS DURAĞI ÇALIŞANLARIYLA BULUŞTU

Öztürk’ün ikinci durağı ise Karşıyaka Minibüs Durağı oldu. Daha sonra odun pazarında çalışanlarla buluştu. Birlikte çay yudumladı, sohbet etti.

ÖZTÜRK, ENGELLİ YUSUF YÜRÜK’Ü DE ZİYARET ETTİ

Milletvekili Öztürk, Çatalçeşme Mahallesi’nde yaşayan engelli Yusuf Yürük’ü de ziyaret etmeden geçmedi. Milletvekili Tahir Öztürk’ün son durağı ise Siteler minibüs durağı oldu.