AK Parti Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk, Keban İlçesinde il teşkilatı ile istişare toplantısı yaptı.

Milletvekili Tahir Öztürk ve beraberindekiler, Keban’da Belediye Başkanı Fethiye Atlı, AK Parti İlçe Başkanı Ömer Kaya, partililer ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

Keban’da partililerle bir araya gelen Milletvekili Tahir Öztürk, istişare toplantısı yaptı.

İlçe Başkanı Ömer Kaya, ilçede gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

“SORUNLARI SONUÇLANDIRMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Kaya konuşmasında, “İlçemizdeki toplumsal faaliyetler, esnaf gezilerimiz, köy gezilerimiz, mezra gezilerimizi birlikte il meclis üyelerimizle gidip vatandaşlarımızla, köydeki halkımızla bir araya gelerek sorunları dinleyip, yapılabilecek konuları birlikte değerlendirip sonuçlandırıyoruz. Bizi aşan konular olduğunda ilimizin değerli milletvekili ve il başkanlığımıza taşıyarak sonuçlandırmaya çalışıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla milletvekilleri olarak, alanda vatandaşlarla bir araya geldiklerini ifade eden AK Parti Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk, 2019 seçimlerine kadar her kesime ulaşacaklarını söyledi.

“2019 TÜRKİYE İÇİN KIRILMA NOKTASI OLACAK”

Milletvekili Öztürk yaptığı açıklamada, “Buradaki amacımız sizleri dinlemek. Her zaman biz konuşurduk. Şimdi vatandaşlar, il genel meclisi, parti yöneticilerinin görüşlerini alalım. Çünkü vatandaşla bire bir siz berabersiniz. Vatandaşın talepleri nedir? Partimizin bakış açısı nedir? Özellikle bu ittifak konusundaki düşünceleriniz nedir? bunları öğrenmek önemli. Sizlerin görüşleri bizim için önemli. Niye ittifak yaptık? Daha güçlü hükümet olsun, çabuk karar alabilsin diye. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi 2019’dan itibaren uygulanacak. Halkımız ikinci sefer cumhurbaşkanı seçmiş olacak. 2019 Türkiye için kırılma noktası olacak” diye konuştu.  

Öztürk, 2019 seçimleri ile başlayacak olan Cumhurbaşkanı hükümet sisteminin Türkiye için ideal bir yönetim biçimi olacağını söyledi.

“BİZ GİTMESEYDİK ONLAR GELECEKTİ”

Afrin operasyonuna da değinen Tahir Öztürk, “Afrin’e keyiften girmedik” diyerek konuşmasına şöyle devam etti: “Biz inanıyoruz ki bu sistem ülkenin şartlarına, örfümüze, adetimize uygun. Geçmişteki yönetimlerden daha güzel icra olacağına inanıyoruz. Cumhurbaşkanımız inşallah sizlerin de oyu ile, büyük bir ekseriyetle seçilirse 2019’dan sonra Türkiye’de yeni bir uygulama gelecek. Şu anda büyük, ciddi çalışmalar var. Uyum yasaları hazırlanıyor. Partimizde 9 tane komisyon kuruldu. Bunlar yeniden bürokrasinin, partinin, diğer kurumların yapılanması konusunda çalışmalar. Komisyonun çalışmaları daha sonra meclise gidecek. Meclisten de geçecek. Amacımız insanların refahını, huzurunu, güvenliğini sağlamak. Biz Afrin’e keyif için gitmedik. Afrin’de ciddi manada bize sıkıntı vardı. Eğer biz gitmeseydik onlar gelecekti. Terör olayı, Amerika’sı, Rusya’sı, İsrail’i, Almanya’sı oradan pay almak istiyor. Hedef Türkiye Cumhuriyeti ve Tayyip Bey. Biz sayın cumhurbaşkanımızın talimatıyla ve desteği ile o hareket başladı. O harekette de başarılıyız. Afrin’i çok kısa zamanda ele geçirdik. Bir, iki gün içinde inşallah tamamen ele geçiririz. Orada da inşallah huzuru sağlarız.”      

Terörle mücadeleye rağmen, Türkiye’nin kalkınmaya devam ettiğini vurgulayan Tahir Öztürk, milletin desteğini yanlarında hissettiklerini söyledi.

“BİZ VATANDAŞA MİNNETTARIZ”

Öztürk, “Bu kadar masrafa rağmen, bu kadar terör olaylarına rağmen Türkiye’de kalkınmada yüzde 6,5’ya geldik. En fazla kalkınma hızı olan ülkemiz. Bizim insanımızı ihmal etmemiz lazım. Bir taraftan terör olaylarıyla bir bedel ödüyoruz ama burada da insanlarımızın ihtiyacı var. Hizmet yapılması lazım. O konuda da sayın cumhurbaşkanımızın çok büyük gayreti, çabası var. Biz de ona destek olmak, arkasında durmak zorundayız. Bizim vatandaştan şikâyetimiz yok. Vatandaş her zaman bize destek oldu. Yine destek olacağına inanıyoruz. Biz vatandaşı ihmal etmedik. Eksikliklerimiz olmasına rağmen. 16 yıldır bu ülkede 11 defa seçim yapmışız. 2, 3 defa referandum yapmışız. Her referandumda da Cenab-ı Allah bize yardım etti. Halkımız da destek verdi. Bu konuda biz vatandaşa minnettarız” şeklinde konuştu.

ÖZTÜRK, YATIRIMLARI SIRALADI

Tahir Öztürk, AK Parti Hükümetleri döneminde Elazığ’a yapılan yatırımları da şöyle sıraladı: “Kuzova sulama birinci faslı devre alınacak. Elazığ’da şehir içme suyumuz var. 2018’in sonunda bitecek inşallah. Uluova projesinde ihale yapıldı. 500 bin milyonluk proje. 2019’un sonunda bitecek. 146 bin hektarlık alan sulanacak. Şehrin kanalizasyon, yağmur suları ile ilgili alt yapısı çalışmaları devam ediyor. 2019’un başında o da bitecek. Güney çevre yolumuz bitti. Kuzey çevre yolunda 16 kilometrelik yeni bir yol yapılıyor. O da başlandı. Müteahhitlere ihale edildi. 2018’in sonunda bitecek.”

“MAYIS’TA TEMELİNİ ATACAĞIZ”

Öztürk, Elazığ Atatürk stadyumu ile ilgili olarak da, “Yeni bakanımız gelecek. Mayıs’ta temelini atacağız. Yıkılıp, aynı yerinde yapılacak” dedi.

Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı ise, göreve geldikleri günden bugüne kadar yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

“PERSONEL BORÇLARI, MAAŞ, İKRAMİYE, KIDEM TAZMİNATI TAMAMEN ÖDENMİŞTİR”

Atlı yaptığı açıklamada, “Göreve geldiğim günden bugüne 3 milyon 405 bin tutarında bir yatırım yaptık. 13 adet hibe araç, 4 tane satılan araç Biz geldiğimizde belediyemizde 4 tane araç vardı. Allah’a şükürler olsun şu an da 24 aracımız var. Belediyemizin bir araç parkı yoktu. Bizim dönemimizde araç parkı da yapıldı. Kendi personelim yaptı. Dışarıda ihale ile yapmadık. Belediyemizin piyasa kamu kurumlarına olan borçları yapılandırılmış, ödenmesi devam etmekte. 1980 tarihinden 2004 yılına kadar buluna personel borçları, maaş, ikramiye, kıdem tazminatı tamamen ödenmiştir. İcra takibinde toplam 1 milyon 497 bin liralık icra takip parası ödenmiştir. Bunların içinde maaş, sosyal haklar, personelin 2008 ve 2014 yılı arasında alacakları 711 bin lira, emekli tazminat alacakları 8 personelin 2008’den 2010 yılına kadar alacakları 785 bin lira, icra takibi olmayan toplam 811 bin lira para ödenmiştir” diye konuştu.    

İstişare toplantısı sonrasında AK Parti Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk, Keban ilçesinde esnaflarla da bir araya geldi.