Milletvekili Şaroğlu Elazığ İçinde Hayati Önem Taşıyan Bir Noktaya Değindi

CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde konuşma yaparak Pertek Köprüsünün yapımına değindi. Milletvekili Şaroğlu konuşmasında, “Pertek köprüsünün yapılması bölge insanı açısından hayati bir öneme sahip olup, zaruri bir ihtiyaç hâline gelmiştir” dedi.

Milletvekili Şaroğlu Elazığ İçinde Hayati Önem Taşıyan Bir Noktaya Değindi

CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde konuştu.

Milletvekili Şaroğlu konuşmasında Pertek Köprüsü’nün yapımına da değindi.

ŞAROĞLU: ZARURİ BİR İHTİYAÇ HÂLİNE GELMİŞTİR

CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, “2020 yılı bütçesinin kamu yatırım ve hizmetleri konusunda ilimiz açısından da karamsar olduğumuzu belirtmek isterim. Daha önce de dile getirdiğim üzere, Pertek köprüsünün yapılması bölge insanı açısından hayati bir öneme sahip olup, zaruri bir ihtiyaç hâline gelmiştir. Bu konuya ilişkin vermiş olduğum soru önergesine gelen yanıtta "Keban Barajı üzerine yapılması talep edilen Pertek Köprüsü, 2019 yılı yatırım projesi kapsamında yer aldığı etüt, fizibilite ve proje çalışmalarının tamamlanmasını müteakip yatırım programına alınmasıyla bütçe imkânlarına bağlı olarak yapım ihalesi yapılabilecektir." denilmiştir. Önümüzdeki süreçte bu konunun takipçisi olacağımı da belirtmek isterim” dedi.

ŞAROĞLU: İLİMİZE YAPILAN YATIRIMLARIN NE KADAR ZAYIF OLDUĞU ANLAŞILACAKTIR

Milletvekili Şaroğolu, “Bununla birlikte, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni Doğu Karadeniz'e bağlayan Tunceli-Pülümür-Erzincan bağlantılı yol projesi bir an önce hayata geçirilmelidir. Ancak bu projede henüz bir çivi dahi çakılmamıştır. Komşu illerle kıyaslandığında Hükûmet tarafından ilimize yapılan yatırımların ne kadar zayıf olduğu anlaşılacaktır” ifadelerine yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2019, 16:39

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Pertek Köprüsü
Pertek Köprüsü - 4 yıl Önce

2007 yılında söz verilmiş, 2011 yılında konun bizzat takip edileceği mitinglerde seslendirilmiş ama ne yazıkki aradan geçen 12 senede daha ihale aşamasına gelinmemiş, Atatürk'ün 1938 de yaptırdığı köprü sular altında kalmış 45 senede buraya bir köprü yaptırılamamış demekki, 80 sene öncesinden bile geri noktaya düşmüşüz.

BÜLENT ALAKUŞ
BÜLENT ALAKUŞ - 4 yıl Önce

Çok haklı seçim zamanı mangalda kül bırakmıyanlar seçim den sonra kaçacak delik aramak zorun da kalıyorlar. Erkek gibi söz verenler nerde?

Pertek
Pertek - 4 yıl Önce

Hellal olsun sana elazig millet vekileri nerde sesleri cikmiyor !! bu köprü şart olmuş yapılması gerekiyor o kadar yol geçti hep söz verip geçtiler yeter yapılsın ve biz vatandaş olarak ücret vermeye bile razıyız teki yapılsin

Elazig pertek koprusu
Elazig pertek koprusu - 4 yıl Önce

Hellal sana be adam elazigda o kadar millet vekili var birisi ortada yok

Hıdır Çetin
Hıdır Çetin - 4 yıl Önce

Gerçekten büyük bir ihtiyaç Elazığ Tunceli arasındaki mesafe dahada azalacaktır Ekonomik olarak düşünmek gerekir.

Prof.Dr.Mustafa Gül
Prof.Dr.Mustafa Gül - 4 yıl Önce

Sayın vekilim ben 21.Dönem Elazığ Millet Vekili.
Öncelikle gündeme getirmiş olduğunuz Pertek köprüsü ile ilgili teşebbüsünüzü yürekten kutluyorum.2001 Yılında Sayın Başbakan rahmetli Bülent Ecevit’in Baş danışmanı Ordinaryüs Prof.Dr.Ahmet Vefik Alp’e ve İstanbul Teknik üniversitesi köprü bölümüne bir proje çizdirdim.Ahmet bey ve ekinini Perteğe getirip projenin uygulanacağı yerleri birlikte belirledik.Sonrada bu projeyi Bayındırlık Bakanlığının ilgili birimlerine teslim ettik.
Projenin hayata geçirilmesi için.Fakat erken seçim kararı alınınca bu projeyi AKP hayata geçirmedi.Bu projeyi Ahmet Hocadan veya Karayolları Genel Müdürlüğünden tem’in edilebilir.
Bilgilerinize saygıyla sunarım.
21.Dönem TBMM Bayındırlık,İskan,Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı

SIRADAKİ HABER

banner137