AK Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM Jojobet Başkanlık Divanı Üyesi Ömer Serdar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle açıklama yaptı.

AK Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Ömer Serdar, kadınların toplumun her kademesinde önemli roller üstlendiğini dile getirdi. 
1977 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmasını kabul ettiğini söyleyen Milletvekili Ömer Serdar,” Kadınların, erkeklerle eşit haklara sahip olma mücadelesinin başlangıcı sayılan 8 Mart günü tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadınlar için dayanışma günü olarak kutlanmaktadır. Kadınlarımız, aile ve toplumun temel direğidir. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, üzerimizde emekleri ve hakları olan kadınlarımızı bir kez daha düşünmemiz gereken özel bir gündür” ifadelerinde bulundu.
Toplumsal yaşamın her kademesinde kadınların önemli roller üstlendiğini kaydeden Serdar, “Kadınlarımız ülkenin her açıdan kalkınmasında, her zaman büyük pay sahibi olmuşlardır. Bir toplum gelişmek, ilerlemek istiyorsa felsefesinin temeline insanı, insanın da merkezine kadını yerleştirmelidir. Kadınlarımızı yalnızca bir gün değil, her gün hatırlamamız ve gelecek nesillerimizi yetiştiren kadınlarımıza hak ettikleri değeri vermemiz gerekmektedir. İnsanlığımızın ve inancımızı değeri de bunu tavsiye etmektedir” dedi.