Milletvekilleri Bulut ve Açıkkapı Ortak Açıklama Yaptı

Ak Parti Elazığ Milletvekili ve Ak Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Metin Bulut ve Ak Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı Türkiye Büyük Millet Meclisinde basın açıklaması yaptılar. Son 5 yıl içerisinde yaşanan olaylara değinen Milletvekili Bulut, “Bu defa kumpasın ana merkezi Amerika Birleşik Devletleri, amaç bu milletin birikimlerine el koyarak ülkeye ekonomik bir darbeyle bedel ödetmek istiyorlar” dedi.

Milletvekilleri Bulut ve Açıkkapı Ortak Açıklama Yaptı

Ak Parti Elazığ Milletvekili ve Ak Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Metin Bulut, Ak Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı ile birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde basın açıklaması yaptı.

“TOPLUMUN GENELİ PROVOKE EDİLMEK İSTENDİ”

Son 5 yıl içerisinde yaşanan olaylara değinen Ak Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Metin Bulut, “Türkiye demokratik laik hukuk devlet yapısı, güçlü ekonomisi, Müslüman nüfusu ile bölgede rol model haline gelen ülkelerden bir tanesidir. Tabi Türkiye’nin kendisine has bu stratejik gücü özellikle Amerika Birleşik Devletlerindeki bazı klikleri rahatsız etmektedir. Bu rahatsızlık sonucunda da Türkiye’ye yönelik terör örgütleri FETÖ, PKK, DAİŞ, DHKPC eliyle birtakım saldırılar başladı. Son 5 yıla baktığımızda önce 7 Şubat 2012 tarihinde çeşitli kumpaslar yoluyla dönemim FETÖ savcıları, o dönem Başbakanımız olan Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alarak Mit müsteşarını sorguya çağırdı. Ardından 28 Mayıs 2013’te Gezi Olayları ile toplumun geneli provoke edilmek istendi” dedi.

“HİÇBİRİ BİZE VE MİLLETİMİZE DİZ ÇÖKTÜREMEDİ”

Milletvekili Metin Bulut, “Hatırlayalım, 17-25 Aralık’ta ise Emniyet ve Yargıya sızan FETÖ’cü militanlar bu defa devreye girmiş oldular, illegal dinlemeler ve bu illegal dinlemeler üzerinden hazırlanan montaj ve kumpaslarla bir darbe girişimi denediler. Durmadılar akabinde yine devam ettiler, 19 Ocak 2014’te ise Mit Tırları davası dediğimiz olayı yaşattılar. Milletin feraseti ve Cumhurbaşkanımızın liderliği sayesinde bu girişimde de başarılı olamadılar. Ardından 6-7-8 Ekim 2014 tarihinde yine terör örgütü PKK ve onun siyasi uzantısı olan HDP’nin kışkırtmaları ile birtakım katliamlar gerçekleştirdiler ancak Milletimizin sağduyusu bu ülkeyi korudu, oyuna gelmedi. Siyasi irade ve emniyet güçlerinin istikrarlı mücadelesi sonucunda da isteklerini alamadılar. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bazı illerimizde çukur eylemleri başlattılar. Bunda da muvaffak olamadılar. Tabi bunlar yaşanırken terör örgüleri FETÖ, PKK, DAİŞ, DHKPC adeta nöbetleşe terör eylemlerini sürdürmeye devam ettiler ama hiçbiri bize ve milletimize diz çöktüremedi” ifadelerini kullandı.  

“EKONOMİK BİR DARBEYLE BEDEL ÖDETMEK İSTİYORLAR”

17 Aralıkta kurulan kumpasın aynısının bugün tekrar gerçekleştirildiğini ifade eden Milletvekili Metin Bulut, “Tüm bunların en çirkin, en zalimane olanı 15 Temmuz 2016’ta denedikleriydi.  Buna hepimiz şahit olduk. Unutmayalım ki 15 Temmuz sadece bir darbe girişimi değil, aynı zamanda bir işgal girişimiydi. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği ve halkımızın direnişi ile bu eylem bertaraf edildi. Şimdi yeni bir kumpasla karşı karşıyayız, Uluslararası bir kumpasla karşı karşıyayız! Bu defa kumpasın ana merkezi Amerika Birleşik Devletleri, amaç 15 Temmuz’da ve daha öncesinde başaramadıklarını Halk Bank’a kesmeye çalıştıkları para cezası üzerinden bu milletin birikimlerine el koyarak ülkeye ekonomik bir darbeyle bedel ödetmek istiyorlar. Bu dava her şeyin ötesinde bir kumpastır. 17 Aralıkta kurulan kumpasın aynısı bugün yine karşımıza çıkmıştır ve aynı zihniyete sahip savcılar tarafından gerçekleştirilmektedir” dedi.

“OLUŞTURULMUŞ SAHTE DELİLLER Mİ?”

Yargılamanın sonucunda adaletin çıkmayacağını belirten Milletvekili Bulut, “Baktığımızda, New York Güney Bölge Savcısı Pred Bhara, bu kumpas davasına bakan yeni savcı Jhon H. Kim, yine kumpas davasının hâkimi olan Rechard Berman’ın terör örgütü darbeci FETÖ ile ilişkisi olduğu malumdur. Böyle bir yargılamanın sonucundan adalet çıkar mı? Elbette ki adalet çıkmaz! Bu kumpas davasının delilleri ise şaibeleri artırmaktadır. Örneğin bu sözde deliller, Nerede? Nasıl? Ne zaman? Kimlerden elde edildi? Bu sözde delillerin aslı var mı? Yoksa kopyalama mı? Oluşturulmuş sahte deliller mi? ABD’nin ilgili makamları bu soruların hiç birisini cevaplayamıyor” ifadelerini kullandı.

Amerika’daki davanın hukuki bağlamda hükümsüz olduğunun altını çizen Milletvekili Bulut, “Bu sözde deliller FETÖ tarafından illegal şekilde elde edilip montajlanmış, üzerinde oynanmış ve manipüle edilmiştir. Sözde deliller, FETÖ savcılarının usulsüz şekilde hazırladığı boş dökümandan öte bir şey değildir. Bu yüzden bu dava hukuki bağlamda hükümsüzdür, bu dava tamamen siyasi bir davadır. Ekonomimize dönük bir darbe girişimidir! Yeniden sesli bir şekilde söylüyoruz: Asla başaramayacakalar” dedi.

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2017, 18:53

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137