Milletvekilleri Kampanya Çalışmalarını Sürdürüyor

Ak Parti Elazığ Milletvekilleri Tahir Öztürk Esnafla, Ejder Açıkkapı ise El sanatları merkezindeki bayanlarla bir araya geldi.

Milletvekilleri Kampanya Çalışmalarını Sürdürüyor

Ak Parti Elazığ Milletvekilleri Tahir Öztürk ve Ejder Açıkkapı sandıklardan evet çıkması yönünde kampanya çalışmalarını sürdürüyor. Ak Parti Elazığ Milletvekilleri Tahir Öztürk Esnafla, Ejder Açıkkapı ise El sanatları merkezindeki bayanlarla bir araya geldi.

Ak Parti Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk Sanayi Cami Altı esnafı ile bir araya gelerek, yeni anayasa değişikliğine neden ‘evet’ denilmesi gerektiği yönünde esnafa açıklamalarda bulundu. Ak Parti Milletvekili Tahir Öztürk, “gençler bizim geleceğimiz, gençlerimizin önü açılsın” dedi.

“VATANDAŞ 18 MADDEYİ MUTLAKA OKUSUN”

Öztürk,16 Nisan’daki referandumun 18 maddeden oluştuğunu hatırlatarak, bu maddelerin herkes tarafından okunmasını istedi. Öztürk konuşmasına şöyle devam etti: “Muhalefette bir takım iftiralar var. Halkımızın 18 maddeyi bilmesi lazım. Gezilerimizin amacı bunlar. Recep Tayyip Erdoğan’ın tek adam olacağı söyleniyor. Bu mümkün değil. Şu anda tek adamlık var. Meclise karşı sorumluluk yok. Denetim yok. Şu anki mevcut sistemi sadece vatana ihanetle ilgili mahkemeye verilebilir. Ama yeni sistemde cumhurbaşkanımız hem meclise hem halka karşı sorumlu. Kendi şahsında da olsa, devlete karşı suçlarda da meclise hesap vermek durumunda. Cumhurbaşkanımızın bir eksiği olursa meclisin bunu yüce divana gönderme hakkı var. Cumhurbaşkanımızın kararnamesi meclisin denetlemesine tabi. Meclisin denetiminden geçmeyen hiçbir şey kanunlaşamaz. Halkımız rahat olsun meclisin etkinliği daha fazla. Bu anayasa değişikliği cumhurbaşkanımız için bir yetki değil. Ülke için anayasa değişikliği yapılıyor. Vatandaş da bunun bilincinde. Vatandaş yönetimin tek başlı olmasını arzu etmekte.

“BU SİSTEM BAŞKANLIK SİSTEMLERİNİN HİÇ BİRİNDE YOK”

Şimdi ki yürütme sisteminde iki yürütme başkanlığı var. Yeni sistemde sadece cumhurbaşkanlığı olacak. Meclisin denetimine de tabi olacak. Seçildikten sonra 5 yıl içinde görev yapacak. Bu görev içerisinde meclise karşı sıkıntı olursa, seçime gidecek. Fesih falan yok. Cumhurbaşkanı seçime götürmek isterse meclis de seçime gidecek. Meclis seçim isterse cumhurbaşkanı gidecek. İkili bir denge var. Bu sistem başkanlık sistemlerinin hiç birinde yok.

“BİZ GENÇLERE İNANIYORUZ”

18 yaş ile ilgili muhalefetin tepkisi var. Bizim için gençlerimiz değerli. Biz onlara yetki, sorumluluk vermek durumundayız. Gençlerimiz şimdiden yönetime girsin. Sorumluluk alsın. Biz gençlere inanıyoruz. Gençlerin seçme hakkı var. Seçilme hakkı yok bu hakkın verilmesi lazım.

“CUMHURBAŞKANI YARGIYA HAKİM DEĞİL”

Yargıda HSYK seçimi olacak. 13 tane üyesi var. 7’sini meclis seçecek. 4 tanesini cumhurbaşkanı, adalet bakanı, müsteşar seçecek. Burada sadece cumhurbaşkanı yargıya hakim değil. Vatandaş anaysa maddelerini okusun. Bilinçli oy verilmesi lazım. Biz halkımıza güveniyoruz. Halkımız daha da ileriyi görüyor.

“MEVCUT ANAYASA BİZE DAR GELİYOR”

Anayasa değişikliği ihtiyaçtan doğdu. Tüm iktidarlar, koalisyonlar sıkıntı oldu bunu giderilmesi lazım bu anayasa bize dar geliyor. 18 defa değişiklik yapmış. Bu anayasa vesayet anayasasıdır. Bu yapılırken halk yok. Şimdi işin sahibi halk olacak. matadorbet giriş Türkiye’de de yüksek bir oranda evet oyu alacağız. Elâzığ’ın da ilk 10’a gireceğini düşünüyorum. Halkımız geçmiş dönemde de yüksek oranda destek verdi. İnşallah referandum ülkemize milletimize hayırlı olur.”   

Öte yandan Ak Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı’da, 16 Nisan Halk oylaması öncesi ziyaretlerine El Sanatları Merkezindeki bayanlarla düzenlediği toplantı ile devam etti.

Milletvekili Açıkkapı sözlerine, Burası gür bir sesle ‘evet ’diyor diyerek başladı. Açıkkapı, yeni sistemin Türkiye için yeni bir milat olacağını söyledi.

“CUMHURBAŞKANIMIZ 16 NİSAN AKŞAMI ELAZIĞ’IN GÜR SESİNİ DUYACAK”

Mevcut sistemle bugüne kadar ağır aksak giden işlerin istikrarsızlık süreçlerinin inşallah 16 Nisan tarihi ile birlikte sona ereceğini ifade eden Açıkkapı konuşmasına şöyle devam etti: “16 Nisan tarihinden sonra yakalanacak istikrar ile Türkiye’nin çok hızlı bir şekilde muasır medeniyet seviyesine çıkan ülkeler dediğimiz ülkeler seviyesine çıkacak. Buna inanıyoruz. Elazığlı ablalarımızla, bacılarımızla, kardeşlerimizle derece yapacağız. Bugün kendisini bu ülkeye feda eden kefenini giyerek yola çıkan sayın cumhurbaşkanımız 16 Nisan akşamı Elâzığ’ın gür sesini duyacak ve mutlu olacaktır. Biz onu mutlu etmek için her türlü gayreti sarf edeceğiz. Onun mutluluğu Türkiye’nin mutluluğu olacaktır. O kendisini bu ülkeye adayan büyük bir lider. Bizde yol arkadaşları olarak ülkemizin daha iyi büyük gelişme göstermesi için gayret sarf ediyoruz. Yaptığımız işi biliyoruz. Niçin çalıştığımızı biliyoruz. Biz çalışırsak Türkiye büyür, gelişir. Hemşerilerimizle beraber güzel bir Türkiye, Elâzığ, gelişmiş bir Elazığ istiyoruz. Bunun için 16 Nisan tarihindeki anaysa değişikliğinin şart olduğunu biliyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2017, 19:41

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137