Milletvekilleri ve Siyasi Parti Temsilcileri, Maden Halkıyla Buluştu

AK Parti MKYK Üyesi, Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Metin Bulut, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, siyasi partilerin İl Başkanları, Maden ilçe halkı ile buluşarak, vatandaşın akıllarındaki soruları giderdi.

Milletvekilleri ve Siyasi Parti Temsilcileri, Maden Halkıyla Buluştu

Maden’de heyelan riski nedeniyle Camikebir Mahallesi’nde 510 konut ve iş yerinin boşaltılması kararının ardından İl protokolü Maden’de buluştu.

Maden’e giden Ak Parti MKYK Üyesi, Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Metin Bulut, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Siyasi Partilerin İl Başkanları, Köprü ve ilçede incelemelerde bulundu.

Milletvekilleri ve siyasi parti il başkanları, ilçe halkıyla da bir araya geldi.

Heyetin ilk durağı Maden Belediyesi oldu. Belediye Başkanı Orhan Yavuz, heyeti belediye binası girişinde karşıladı.

BULUT: ELAZIĞ, BUGÜN TARİHİ ANLARDAN BİR TANESİNİ YAŞIYOR

Daha sonra AK Parti MKYK Üyesi, Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, “Elazığ, bugün tarihi anlardan bir tanesini yaşıyor. Özlenen anlardan bir tanesini yaşıyor. Konu millet, halkı ve vatandaş olunca bütün siyaset, siyaset üstü bir hareket ve duruşla kenetlenmiş ve sizlerin huzuruna çıkmış durumda. Bu tablodan dolayı hem milletvekiline hem il başkanlarına hem de ilçe başkanlarına çok teşekkür ediyorum. Biz acilen burada vatandaşımızı emniyet altına almak istiyoruz. Daha sonra da yapılması gerekenlerle alakalı hep birlikte yine siyaset üstü bakıp bu işi çözmeye çalışalım” dedi.

EROL: BU SORUNUN ÇÖZÜMÜNE KATKI SUNMAKTA HEPİMİZİN SAMİMİYETİNE İNANIN

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol da konuşmasında, “Maden’de yaşanan mağduriyeti biz asla ve asla siyasi bir polemik haline getirmeden, siyasi bir ranta dönüştürmeden başta ilimizin Valisi olmak üzere Elazığ’daki tüm siyasi partilerin ortak akılla bir araya gelerek bu sorunun çözümüne katkı sunmakta hepimizin samimiyetine inanın. Özellikle bir siyasi söylemle değil sorunun çözümüne yönelik ne yapabiliriz, orta katkı geliştirmek amaçlı bir arada bulunmamız da vatandaş açısından bir güvence olmalı. Çünkü biz bunu bir siyaset meselesi yapıp birbirimizi yıpratmak ve bunun üzerinden siyesi bir rant elde etmek yerine önce Maden’in sorunu nasıl çözebiliriz, Madenlilerin kaygılarını nasıl giderebiliriz ve Maden’de bu can ve mal güvenliğini tehdit eden unsurdan nasıl koruyabiliriz, önemli olan bu. Bununla ilgili ilimizin hem siyasetçileri hem milletvekilleri hem il başkanları hem de başta Valimiz olmak üzere ilimizin bürokratları son derece duyarlı. Önerilerimiz ve tekliflerimiz olacak. Can ve mal güvenliğinin sağlanması açısından önce devletin bir tedbir alması gerektiği düşüncesine hem fikirim” şeklinde konuştu.

IŞIKVER: ŞU ANDA ÜZERİNDEN İNSAN GEÇİŞİNİN DAHİL SAKINCALI OLDUĞU BİR ORTAMDA YAŞIYORUZ

MHP İl Başkanı Semih Işıkver ise, “Bu konular siyasete malzeme edilmemeli. Belki de bu konuya Türkiye’de son dönemlerde Türkiye’de görüşmemiş bir örnekle siyasi parti ayrımı gözetmeksizin; fikir, görüş ve inanç farkı gözetmeksizin bir arada olan ve Maden’in hakikatten yaklaşan bir felaket öncesinde alınacak tedbirler noktasında Maden’in ve Madenlinin selameti noktasında gösterdikleri hassasiyet dolayısıyla ben Sayın Vekillerime, Sayın İl Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Şu anda belki gözle görünmüyor ama hakikatten Maden’de girişteki köprüde Vekillerim bahsettiler, bende bir teknik elemanım. Şu anda üzerinden insan geçişinin dahil sakıncalı olduğu bir ortamda yaşıyoruz. Bir an evvel müdahale edilmeli ve bu noktada da devlet hakikatten insanı yaşt ki devlet yaşasın sözü üzerine ciddi bir istikamet belirledi” ifadelerine yer verdi.

OR: BU İŞİ DE TAKİP EDECEĞİMİZDEN EMİN OLSUNLAR

İYİ Parti İl Başkanı Mevlüt Or ise, “Bu partiler üstü bir durumdur. Madenlilerin can ve mal güvenliği partilerden ziyade insanlığın gereğidir. Bizler hep birlikte kendilerine destek vereceğimizi İYİ Parti olarak sonuna kadar yanında olacağımız ve bu işi de takip edeceğimizden emin olsunlar” diye kaydetti.

YAVUZ: SOMUT ADIMLARIN ATILMASINI BEKLİYORUZ

İlçe Belediye Başkanı Orhan Yavuz, “İnanıyorum ki bu doğal olmayan afeti akıllı bir şekilde düşünerek doğru strateji belirleyerek ortak akıl ön plana çıkararak Maden için yeniden bir doğuş olabilir. Şuanda bir yangın olduğu öncelikle bizim bu yangından canımızı kurtarmamız gerektiğini daha sonra da dönüp malımıza sahip çıkmamız gerektiğini ifade ettiler, biz de bu şekilde düşünüyoruz. Çok fazla soğutulmadan sıcağı sıcağına somut adımların atılmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Heyetin bir sonraki durağı ise Maden Kaymakamlığı oldu.

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2019, 18:42

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
?
? - 5 yıl Önce

Gürsel bey heryönüyle halkımıza yetişmeye devam ediyor

SIRADAKİ HABER

banner137