CHP Tunceli Milletvekili ve Elazığ milletvekili adayı Gürsel Erol, Ağın ve Keban ilçelerini ziyaret etti. Esnaflarla bir araya gelen Milletvekili Erol, karşılaştığı yöre sakinleri ile sohbet edip destek istedi.

İNCE, 17 HAZİRAN’DA ELAZIĞ’A GELECEK

Milletvekili Gürsel Erol yaptığı konuşmada, “Bu seçimlerde bizler yerel olarak Elazığ kampanyasını götürürken Sayın Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce de Türkiye kampanyasını götürüyor. Ayın 17’sinde de Elazığ’da sizlerle birlikte olacak” dedi.

“MİLLETVEKİLİNİN ASLA İKTİDARI VE MUHALEFETİ OLMAZ. MİLLETVEKİLLİNİN BECERİKLİSİ VE BECERİKSİZİ VAR”

“Bir milletvekilinin asla iktidarı ve muhalefeti olmaz. Ben bunu Tunceli milletvekilliğinde gördüm. Milletvekillinin beceriklisi ve beceriksizi var” diyen Erol, “Elazığ’da siyasetin tek taraflı kutuplaşma olduğunu biliyordum ama gezip dolaşmaya başlayınca köylere gidince, ilçelere gidince, esnafı gezince gördük ki yalnızca siyaset tekelleştirilmemiş, ticarette tekelleştirilmiş. Bürokrasi de tekelleştirilmiş. Kamu hizmetleri de tekelleştirilmiş. Bu yalnızca AK Parti tarafından da tekelleştirilmemiş AK Parti ve siyasetçiler etrafında oluşturulan belli bir tayfa tarafından tekelleştirilmiş. AK Partiye oy veren seçmen de bundan yararlanıyor. Böyle bir tekelleşme, böyle bir kutuplaşma var. İnsanların mağduriyetleri var. Haksızlığa uğramışlar. Korkudan yeni mağduriyet yaratmasın diye onları gündeme getirmekten korkar olmuşlar. Tam bir korku, baskı sistemi kurulmuş. İnsanlar korkularını, mağduriyetlerini gündeme getiremez olmuşlar. İsteklerini, taleplerini, haklarını arayamaz olmuşlar. Elazığ siyaseti böyle bir döngü üzerinde giden siyasete dönüşmüş. Ben parlamentoda 2 buçuk yıl görev yaptım. Bu 2 buçuk yıllık süre içerisinde karşıtlık ve gerilim üzerine siyaset yapmak yerine siyaseti sorgulayan, çözüm odaklı, adaletli söylemler milletvekilliği yaptım. Devletin kendi iç işleyişi var. Milletvekili olarak benim görevim vatandaş ile devlet arasında köprü olmak. Vatandaşın yaşadığı mağduriyeti devlet bürokrasisine taşımak ve çözüm olmak” diye konuştu.

Erol, çevre illere bakanlık verildiğini ifade ederek, “Elazığ’da yok. Niye? Çünkü Elazığ seçmenini seçmen olarak görmüyor, oy deposu olarak görüyor” dedi.

“ELAZIĞ SEÇMENİNİ SEÇMEN OLARAK GÖRMÜYOR. OY DEPOSU OLARAK GÖRÜYOR”

Erol konuşmasına şöyle devam etti: “16 yıllık süre içerisinde yaklaşık 20 tane ak Parti milletvekili değişmiş. Yani her dönem milletvekillerine Elazığ halkı oy veriyor, seçiyor. Elazığ halkı milletvekillerinden memnun olmayınca bunları eleştirmeye başlıyorlar. Bir daha ki dönem bu milletvekillerini değiştiriyorlar, yeni milletvekili getiriyorlar aynı sistem devam ediyor. İnsanlarda burada tek tarfalı kutuplaşma olduğu için siyasette bu kentte yaşanan olumsuzluları kimse gündeme getirememiş, parlamento kürsüsüne taşıyamamış, bürokrasiye yaptıramamış, herkes siyaseti bir daha ki dönem nasıl seçilirim ve ya listede nasıl olurumun üzerine yapmış. Kutuplaşan siyasetin sonucu bu. Çevre illerimize bakın Diyarbakır’da dönem dönem her partiden milletvekilleri oldu. Diyarbakır’dan bakanlık verdiler. Erzincan’dan Başbakan, Bakan çıktı. Bingöl’den Bakan çıktı. Malatya’da Bakan var. Gaziantep’te Bakan var. Elazığ’da yok. Çünkü Elazığ seçmenini seçmen olarak görmüyor. Oy deposu olarak görüyor.”