Karakoçan Sarıcan Beldesinde fidan dikimi gerçekleştirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığının "Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes" sloganı başlığıyla başlattığı Milli ağaçlandırma seferberliği kapsamında ilçede gerçekleştirilen fidan dikim törenine Karakoçan Kaymakamı ve Sarıcan Belediye Başkan Vekili Abdullah Şahin, İlçe Belediye Başkanı Ayhan Akbaba ile kamu kurum ve Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri katıldı.

Karakoçan Kaymakamı Abdullah Şahin’in eşi ve oğlu Emin Şahin’de fidan dikim törenine katıldı.

ŞAHİN: AĞAÇLAR BİZİM GELECEĞİMİZ

Kaymakam Şahin, tüm vatandaşların fidan dikme seferberliğinde yer almalarını isteyerek, “Bugün Sarıcan Beldemizde ağaç dikim faaliyetinde bulunmaktayız. Tarım ve Orman Bakanlığımızın "Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes" sloganı ile başlattığı Milli Ağaçlandırma gününde bugün yine faaliyetlerimiz devam etmektedir. Ağaçlar bizim geleceğimiz. Ülkemizin, vatanımızın geleceği. Onun için vatandaşlarımızı ağaç dikmeye davet ediyorum” dedi.

AKBABA: KAMPANYANIN HAYIRLARA VESİLE OLMASINI DİLİYORUM

Belediye Başkanı Ayhan Akbaba da, gençlerin, geleceğine sahip çıkmaları temennisinde bulunarak, “Tarım ve Orman Bakanlığımızın tüm Türkiye’de düzenlemiş olduğu ağaç dikimine arkadaşlarımızla, kurumlarımızla, kaymakamlığımızla, belediyemiz ekipleri ile orman müdürlüğü ekipleri ile siyasi parti temsilcilerimiz ve STK’larımız bir arada. Her yıl uygulanan bu uygulamayı biz millet bahçesine yapılması için müdürlüğümüze bildirdik ve onlarda uygun gördü. Burada bin küsur ağaç dikilecek. Bunun ikinci aşaması Sarıcan bölgesinde olacak. Ağaçların ilçemize faydalı olması, gençlerin o ağaca sahip çıkması anlamında kampanyanın hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye kaydetti.