Milli Eğitim Müdürü Gürtürk Özel Okulların Yöneticileri ile Covid-19 Tedbirlerini Görüştü

2 Mart tarihinde başlayan yüz yüze eğitim uygulaması nedeni ile Elazığ’da hizmet veren Özel Öğretim Okullarının yöneticileri ile bir toplantı gerçekleştiren Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, öğrenci ve öğretmenlerimizin güvenliği için alınan ve alınması gereken tedbirleri masaya yatırdı.

Milli Eğitim Müdürü Gürtürk Özel Okulların Yöneticileri ile Covid-19 Tedbirlerini Görüştü

Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, 2 Mart tarihinde başlayan yüz yüze eğitim uygulaması nedeni ile Elazığ’da hizmet veren Özel Öğretim Okullarının yöneticileri ile bir toplantı düzenledi.

Hem İçişleri Bakanlığı’nın talimatları, hem de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen talimatları özel okul müdürlerine anlatan Müdür Gürtürk, yüz yüze eğitim uygulaması esnasında alınması gereken Covid-19 tedbirlerinin istisnasız uygulanması gerektiğini belirterek, bir an önce normalleşme adımı atabilmek için tedbirlerden asla taviz verilemeyeceğini ifade etti.

GÜRTÜRK: ÖĞRENCİLERİN BİR BİRLERİ ARASINDAKİ MESAFEYİ KORUMALARI SAĞLANACAKTIR

Elazığ’da İlkokul, Ortaokul ve Lise seviyesinde tüm sınıf düzeylerinde eğitim öğretimin seyreltilmiş bir şekilde başlatıldığını ifade eden Gürtürk, “Çocuklarımız sınıf seviyelerinde iki guruba ayrılarak Pazartesi Salı bir gurup, Perşembe ve Cuma günleri ise başka bir gurup olarak yüz yüze eğitim alacaklar. Çarşamba günleri tüm okullarımızda temizlik ve dezenfektan günü olarak ayarlanacak bugünde ders yapılmayacaktır. Kalabalık sınıfların ikiye bölünmesi sayesinde okullarımızdaki öğrenci mevcutları asgari seviyeye indirilecek, kalabalık sınıf ve okul ortamının önüne geçilmiş olacaktır. Bakanlığımız tarafından gönderilen temassız oyunlar öğretmenlerimizin eşliğinde öğrencilerimize öğretilecek, öğrencilerin bir birleri arasındaki mesafeyi korumaları sağlanacaktır” diye kaydetti.

GÜRTÜRK: TÜM ÖZEL OKULLARIMIZ İÇİN GEÇERLİDİR

Müdür Gürtürk, “Bugüne kadar okullarımızın % 95’i TSE ile yapılan protokol kapsamında bağımsız denetçilerce denetlenerek Okulum Temiz Belgesi almaya hak kazanmışlardır. Bakanlığımızca tüm okullarımıza temizlik ve dezenfektan malzemesi için ödenek gönderilmiş, okullarımız belirli periyotlarla dezenfekte edilmiştir. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki şu an tüm okullarımız park ve oyun alanlarından çok çok daha temiz ve güvenli bir hale getirilmiştir. Resmi devlet okullarımızda geçerli olan kurallar ne ise bu tüm özel okullarımız için de geçerlidir. Biz denetimlerimizi resmi okullarımızda olduğu gibi özel okullarımızda da rutin bir şekilde sürdürüyoruz. Bu süreçte özel okullarımızın devlet okullarımıza nazaran daha büyük sıkıntılar yaşadığını biliyoruz. Bu sıkıntıları bir an önce aşıp, yüz yüze eğitimin sürdürülebilir hale getirilmesi tek amacımız. Eğer hep birlikte kurallara uyar, temizlik, maske ve mesafe kurallarına uyarsak bu zorlukları elbirliği ile atlatacağımıza yürekten inanıyorum” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Ali
Ali - 3 yıl Önce

Devlet okullarına ne yaptıniz .. özel okullara ne yapacaksınız

SIRADAKİ HABER

banner137