Milli Şairimiz Akif Ersoy Anlatıldı

Manas Kültür Evi’nde Kürsübaşı sohbetlerinde bu kez milli şairimizi Mehmet Akif Ersoy ve yaşadığı dönem anlatıldı.

Milli Şairimiz Akif Ersoy Anlatıldı

Geleneksel hale getirilen Manas kültür Evi kürsü başı sohbetlerinde bu kez Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy anlatıldı.

Birinci TBMM’de yer alan Dede Nüzhet Efendinin torunu Erhan Saraçoğlu tarafından Mehmet Akif Ersoy’u ve yaşadığı dönemi anlattı.

Moderatörlüğünü Gazeteci Yazar Bedrettin Keleştimur’un yaptığı kürsübaşı sohbetlerinde Mehmet Akif’in yaptığı çalışmalar ve dönemin önemi anlatıldı.

KELEŞTİMUR: BİZLERE AKİF’İN TANINMASI İLE VERİLEBİLİR

Gazeteci Yazar Bedrettin Keleştimur, “21. asrın başlarında nasıl bir tartışmanın odağındayız? Bizlerden araç mezat istedikleri bir şey var mı? Bütün bu sorulara anahtar cevap; bizlere Akif’in tanınması ile verilebilir. Cemil Meriç üstat şöyle der ‘usta bir kalemdir. Bu usta kalem Akif’i anlatırken Çanakkale tabyaları gözümün önüne gelir. Bu milletin akla ve mantığa hapsedemeyeceğiniz direnişi ondadır. Emperyalizm hiçbir zaman Akif kadar müthiş bir düşman tanımamıştır. Akif hem bir ülkenin sesidir hem de bütün bir kıtanın bir çığlığa kulaklarımızı ve gönlümüzü açık bulundurmazsak hatalarımızın sonu gelmez” ifadelerini kullandı.

SARAÇOĞLU: AKİF’E BEN SENDEN DAHA İLERİYE TAŞ ATARIM DİYEMEZSİNİZ

Birinci TBMM’de yer alan Dede Nüzhet Efendinin torunu Emekli Edebiyat Öğretmeni Erhan Saraçoğlu, “Akif çok fhareketli bir insandır. Sadece zihin faaliyeti değil kendisinde bedeni faaliyetleri vardır, sporcudur. Yürüyüşler yapar, hatta annesinden, babasının vefatından sonra güreşe heves etmiş, annesi engel olur diye onu da pek haberdar etmek istememiş ama güreşçidir, pehlivandır. Akif’in şiirlerini beğenmeye bilirsiniz, tenkit edebilir siniz katiyen sesi çıkmaz. Kabul eder. Zaten kendisi de şiirlerini şiir saymaz. Ama Akif’e ben senden daha ileriye taş atarım diyemezsiniz. Hemen ceketi sıyırır, buyur diye ferman okurdu. Böyle bir karakterin sahibiydi. Kendisinin şiirsel anlayışı zaten bazı şeylerde ifade edilmektedir kendi şiirlerinde” şeklinde konuştu.

Kürsübaşı sohbetlerinde Fethi Açıkgöz ve Osman Bulut tarafından da Yemen Türküsü ve Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Şiiri seslendirildi.

HABER: SITKI TAŞEL

Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2019, 17:35

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137