Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpay, Kuveyt'te

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, Kuveyt Başbakan  Yardımcısı ve Savunma Bakanı Muhammed el-Halid el-Hamad es-Sabah ile ikili görüşme gerçekleştirdi.

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpay, Kuveyt'te

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, dün akşam heyet başkanı olarak ikili görüşmelerde bulunmak üzere Kuveyt'e hareket etti.  Bugün saat 11:00'de görüşmelere başlayan Bakan yardımcısı Alpay,  Kuveyt Başbakan  Yardımcısı ve Savunma Bakanı Muhammed el-Halid el-Hamad es-Sabah ile ikili görüşme gerçekleştirdi. 

Öğleden sonra Devam eden görüşmelerde, Kuveyt Genelkurmay Başkanı Korgeneral Mohammed Khalif Al-Khedhr, Kuveyt Genelkurmay Başkan Yardımcısı Korgeneral Şeyh Abdullah Al-Nawaf Al ahmed Al Sabah ve Askeri ve Tedarik Kurumu Başkanı Tümgeneral Ahmed Abdulwahab Al-Amiri’yle ikili görüşmelerde bulundu.

Gerçekleştirilen ikili görüşmelere Bakan Yardımcısı Şuay Alpay ile birlikte Havelsan  şirketinden Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Çavuşoğlu, Genel Müdür Ahmet Hamdi Atalay, Uluslararası İş Geliştirme Direktörü Hakan Çiftçi, Kuveyt Türk Büyükelçisi Salih Murat Tamer' de katıldı.


Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, 2016 yılında Kuveyt ile olan ticaret hacminin 1,2 milyar dolar düzeyinde olduğunu açıkladı. Kuveyt Savunma Bakanı ile yapılan görüşmelerde Havelsan şirketinin geliştirdiği Hava harp savunma sistemleri eğitimleri, Uçak Bombaları isabetinde kullanılan Skorlama Sistemleri ve Savunma Sistemleri savaş gemisi Modernizasyonu başta olmak üzere birçok proje üzerinde olumlu görüşmeler gerçekleştirdi.

Aralık 2017 de Kuveyt'te gerçekleştirilecek olan Savunma Fuarına Türkiye'den 20 den fazla şirketimizin katılacağını belirten Alpay, Ekonomik ve Ticari ilişkilerimizin hızlı bir şekilde gelişmekte olduğunu, ikili İlişkiler ve karşılıklı yatırımların giderek artmakta olduğundan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137