Milli Sporculara Ortaöğretimde Burs İmkanı Tanınacak!

Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, milli sporculara ortaöğretimde de yüzde yüz burs imkanı tanıyacak protokolü imzaladıklarını açıkladı.

Milli Sporculara Ortaöğretimde Burs İmkanı Tanınacak!

Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Özel Öğretim Derneği (ÖZDER) arasında, Sporcu Öğrencilerin Eğitimi'nde İş Birliği Protokolü imza törenine katıldı.

Törende açıklamalarda bulunan Bakan Kasapoğlu, milli sporculara burs müjdesi verdi.

ORTAÖĞRETİM BURS PROTOKOLÜ İMZALANDI

Kasapoğlu, ortaöğretimde de yüzde yüz burs imkanı tanıyacak protokolün imzalandığını duyurarak şu ifadelere yer verdi:

"Geçtiğimiz süreçte burada çok anlamlı bir toplantıya ev saihpli yapmıştık. Sporcularımızın değerli ailelerinin yıllardır hasret duyduğu, spor noktasında başarı gösteren arkadaşlarımız için vakıf üniversitelerinde sporcu bursu çalışmaları gerçekleştirmiştik. Sporcu önemli bir alın teri, önemli bir emek harcıyor. Bu çerçevede tabii ki okul, ders konusunda gerekli ölçüde vakit ayırma noktasında doğal olarak bir sıkıntı yaşıyor. İşte bu sorunu ortadan kaldırmak, bu çerçevede 'ben okula mı devam edeyim spora mı devam edeyim' ikilemini bertaraf etmek noktasında başlatılan bu adım inşallah bugünkü sözleşmeyle birlikte daha farklı bir noktaya gelecek ve inanıyorum ki bu süreci yine el birliği ile çok çok daha yukarılara taşıyacağız.

Milli sporculara ortaöğretimde burs imkanı tanıyacak protokol imzalandı

"SPORCU BURSUNU ORTAOKUL VE LİSELERE DE YAYMIŞ OLACAĞIZ"

Hem sporu hem eğitimi bu anlamda hedef belirlemiş gençlerimizle, bu ülkenin aydınlık yarınlarına daha güçlü bir şekilde yürümüş olacağız. Tabii ki sporcularımızla, eğitim camialarımızle el ele vereceğimiz birçok projeyi önümüzdeki süreçte devam ettireceğiz. İşte bugün özel öğretim derneğine bağlı özel okul ve kolejlerde bu adımı hep birlikte atacağız. Sporcu bursunun kapsamını sadece üniversitelere değil ortaokul ve liselere de yaymış olacağız. Bugün son derece mutluyuz, son derece heyecanlıyız."

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137