İçişleri Bakanlığı’nın aldığı kararı titizlikle uygulayan Elazığ’daki minibüs esnafı, gerekli tüm tedbirleri alarak hizmete devam ediyor.

Minibüsçü esnafı, yaşanan süreçte maliyetin kurtarılabilmesi için yetkililerden destek bekliyor.

Abdullahpaşa ve Bahçelievler Minibüs durak başkanı Mehmet Fethi Yılmaz, devletin aldığı her kararı saygıyla karşılayıp uyguladıklarını söyledi.

YILMAZ: TOPLU TAŞIMA DURDURULURSA DAHA İYİ OLACAKTIR

Yaşanan süreçte hizmetin devam etmesi halinde esnafın zor durumda kalmaması için destek beklediklerini ifade eden Yılmaz, “Bu kurallara harfiyen uyuyoruz. Bizim şu anda alacağımız yolcunun yarısından fazlası alamıyoruz. Yarısını alabiliyoruz. Bu konuda ciddi manada sıkıntı yaşıyoruz. Minibüs fiziki olarak küçük bir araç olduğu için şoförümüz ister istemez risk altında. Yoğun bir yolcu aldığında daha da fazla yolcuda şoförde risk taşımaktadır. Gelen yazıya göre yolcu kapasitemizin yarısını almak zorunluğumuz bizi şöyle etkiler; bizlerde uzun km giden esnafız. Fazla yakıt yakan insanız. Şoförün sigortasını yatırıyoruz. Aracın belirli masrafı vardır. Bu konuda bizde ciddi manada sıkıntı yaşayacağız. Bizim fikrimiz, talebimiz toplu taşıma durdurulursa daha iyi olacaktır. Artık gerisi bizim devlet büyüklerimize, valimize, emniyet müdürümüze kalmış bir şey. Biz bu yönde fikrimizi beyan ettik” dedi.

YILMAZ: BİZ KURALA UYUYORUZ

Minibüslerin dezenfekte çalışmalarının periyodik olarak devam ettiğini ifade eden Mehmet Fethi Yılmaz, “Biz kooperatif olarak, durak yöneticileri olarak araçlarımızı günde belli saatler içinde temizlenmesi, dezenfekte edilmesinin takipçisiyiz. Binen yolcu konusunda binen yolcunun her yerde gelen insanlar. Bu konuda etkileneceğini biliyoruz. Gelen genelge ile normal yolcunun yarısı kadar alıyoruz. Biz kurala uyuyoruz. Dezenfekte konusunda şoförler odası düzenli olarak dezenfekte yapıyor. Bizde durak olarak düzenli temizliğimizi yapıyoruz” diye kaydetti.

VİDEO: