Elazığ Belediyesi Anaokulu, yılsonu etkinliği düzenledi.

Özel Eğitim Öğrencileri için yürütülen “Gölgem ol” projesi kapsamında düzenlenen proje sergisi ve Yılsonu etkinliği Elazığ Belediye Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

GENÇ: OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ÖNEM TAŞIYOR

Okul Müdürü Taner Genç programda yaptığı konuşmada, “Sadece aile yetersiz olmuyor. Sebep zengin ve uyarıcı bir ortam gerekli. Bu da kul öncesi öğretim kurumlarıyla birlikte gerçekleşiyor. Kendi işini kendi yapan, kendi dilini güzel konuşan, kendini doğru yetiştiren bir insanın gelişmesi için okul öncesi eğitimin önemli çok fazla. Vicdan sahibi insanlar yetişmesi açısından yine okul öncesi eğitim önem taşıyor” ifadelerini kullandı.

ULUFER: AKADEMİK EĞİTİMİNİN TEMELİNİ BİZ OKUL ÖNCESİNDE ATIYORUZ

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Zeki Ulufer, “Genelde Milli eğitim Bakanlığımız olmak üzere, özelde İl Milli Eğitim Müdürlüğüz olarak çok önem verdiğimiz bir alan. Eğitim inanın ki dünya şöyle yorumluyor; annen karnından başlar diye bir tabirle karşı karşıyayız. Artık biz bunu 3 yaş profilinde 3 ve 5 yaş grubuyla sınırlamak bence çocuklarımıza haksızlık olarak görüyoruz. Hiç olmazsa 3 yaştan itibaren disiplinli ama metotları olan, ilkeleri olan, çerçevesi olan belli kriterler doğrultusunda çocuklarımızı hayata hazırlamak, ilk öğretim kademesine hazırlamak, belki akademik eğitiminin temelini biz okul öncesinde atıyoruz” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından minikler, hünerlerini sergiledi.

HABER: SITKI TAŞEL