Gezin’de üçüncüsü düzenlenen halı saha futbol turnuvası bu yıl 24 Ocak Elazığ depreminde hayatını kaybeden Miraç Can Dişli adına yapıldı

Maden AK Parti Eski İlçe Başkanı Mahmut Demir ve Gezin Köyü Muhtarı Turgut Eroğlu tarafından organize edilen turnuvada bir konuşma yapan AK Parti Maden eski ilçe başkanı Mahmut Demir, birlik ve beraberliği sağlamak adına düzenlenen turnuvada depremde vefat eden Miraç Can Dişli’yi de unutmadıklarını söyledi.

DEMİR: KÖY TAKIMLARINA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM

Maden AK Parti Eski İlçe Başkanı Mahmut Demir, “Önemli olan Gezin’de birlik, beraberlik, kardeşliği sağlamak. Maden’de birlik, beraberlik, kardeşliği sağlamak. Elazığ’da birlik, beraberlik ve kardeşliği sağlamaktı. Ve umuyorum ki biz bu 3 ayaklı yolun ilk ayağını başarı ile tamamladık. Allah hepsinden razı olsun. Katılımlarından dolayı köy takımlarına çok teşekkür ediyorum. Bu vesile ile Karatop Köyü en centilmen takım seçilmiştir. Kendilerine alkış istiyorum. Sağolsunlar, var olsunlar” dedi.

TELO: DEPREM ÖLDÜRMEZ, ÇÜRÜK BİNALAR ÖLDÜRÜR

Op. Dr. Cihan Telo, “Bu güzel yaz akşamında bu organizasyonu yapan Mahmut Demir Başkanıma, Muhtarıma çok teşekkür ediyorum. Gerçekten Allah rahmet eylesin. Miraç kardeşimizi burada anarken esasında verilmek istenen mesaj şu; sağlam binalar yapalım, doğru çalışalım ve yapılan binalar sağlam olsun ki deprem öldürmez, çürük binalar öldürür. Bu vesile ile 24 Ocak depreminde ölen tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Elazığ’da bu süreçte 5 bina ağır hasar gördü ve ölüm oldu. Gezinde de bir binada oldu. Sağlam yapılaşmanın önemini hatırlatmak adına bundan sonraki süreçte de bu tür organizasyonlarda hem vatandaşı kaynaştırmak, hem de sağlam yapının önemini hatırlatmakta fayda var. Bu organizasyon sonucu şampiyon olan takımımızı tebrik ediyorum açıklamalarında bulundu.

24 Ocak depreminde Gezin köyünde yıkılan Mavi göl apartmanında vefat eden Miraç Can Dişli’nin babası Meriç Dişli’ye de plaket takdim edilirken, baba Dişli, gözyaşlarına hakim olamadı.

Turnuva sonunda ayrıca sponsor olan kişi ve kuruluşlara plaketleri takdim edildi.

Turnuvada şampiyon olan Çitli köyü futbol takımına ve ikinci olan takıma plaketi ve madalyaları törenle verildi.