Mısır’daki 9 İdama Tepki

Mısır’da 2015'te bombalı bir saldırıda hayatını kaybeden Başsavcı Hişam Berekat'ın ölümüne sebep oldukları suçlamasıyla yargılanan 9 kişi, idam edildi. İdamın ardandan Elazığ’da bir araya gelen STK’lar, karara tepki gösterdi, Mısır makamları sert bir dille kınandı.

Mısır’daki 9 İdama Tepki

Mısır'da Başsavcı Hişam Berekat'a düzenlenen bombalı saldırıdan sorumlu olduğu gerekçesiyle idama mahkum edilen 9 kişinin cezaları infaz edildi.

İdama tepki gösteren Türkiye Gençlik Vakfı, Anadolu Öğrenci Birliği, Davet ve Kardeşlik Vakfı ile İHH Elazığ Şubesi, Öğretmen evi önünde bir araya geldi.

ALTUNKAYA: BUGÜN DÜNYANIN ÖNÜNE HAKİKATİ GETİRİYOR VE İLAN EDİYORUZ

Grup adına açıklama yapan Türkiye Gençlik Vakfı Üniversite Koordinatörü Gündüzalp Abdullah Altunkaya, “’Onlar Rablerine iman etmiş genç yiğitlerdi. Biz de onların hidayetlerini arttırdık’ Keyh Suresi 13. Ayet. Mısır’da 2013 yılında halkın iradesine darbe vurulup sisi cuntasının başa gelmesi ve rabia meydanında darbeye direnen halkın hunharca katledilmesiyle başlayan süreç cuntanın hukuksuz ve kefil suçlamalarıyla zulümde her geçen gün yeni bir boyut kazandırmaktadır. Bu süre zarfında halkın meşru temsilcisi olan Cumhurbaşkanı Muhammed Nursi ve onun dava arkadaşları hapsedilmiş, haklarında yapılan uydurma suçlamalar sonucu bir kısmı idama mahkum edilmiş, bir kısmı hakkında da ağır cezalar verilmiştir. Biz bugün dünyanın önüne hakikati getiriyor ve ilan ediyoruz ki Mısır’da gerçekleştirildiği iddia edilen hukuki süreç son idam kararlarıyla beraber net bir şekilde adaletin, hakkın, hukukun ayaklar altında alındığı katliamlara dönüşmüştür. Bu noktada uydurma suçlamalarla hakkında idam kararı verilen 9 genç kardeşimiz dar ağacına götürülmüş ve şehit edilmiştir” ifadelerini kullandı.

ALTUNKAYA: SİZİN GÜCÜNÜZ BUNA YETMEYECEKTİR

Mısır makamlarına seslenen Altunkaya, “Bizler biliyoruz ki bu ümmet Allah’ın ipine sımsıkı sarılıp dini yalnızca Allah’a has kılarak yaşadıkça daima güçlü olacak ve o zalimlerin tuzakları kendi başlarına dönecektir. Ey Mısır’da ki yöneticiler, yargıçlar, hakimler. Bu dava öyle bir dava ki, öyle bir güneş ki bu güneşi ne firavun ne Nemrut söndürebildi. Siz bugün de söndüremeyeceksiniz. Sizin gücünüz buna yetmeyecektir. Bir hanım kardeşimizin cunta mahkemesinde haykırdığı bu günlerde gördüğünüz mahkeme bugün tekrarlanacak ve o gün hepimiz bugün ki şekilde hazır duracağız. Sadece güçlü olanla zayıf olanların yerleri değişecek. Sözündeki inanç ve şehit olan evladını ‘görünce ben ona razıydım, inanıyorum ki Rabbim de ondan razıdır’ sözünü söyleyen efendinin imanıyla hareket eden bu kardeşlerimiz çağdaş firavunları galebe çalacak” şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardından idam edilen 9 kişi için dualar edildi.

HABER: SITKI TAŞEL

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Kadir
Kadir - 5 yıl Önce

Türkiye'deki adalet, hak ve hukuk için ne zaman tepki göstereceksiniz?

SIRADAKİ HABER

banner137