Belediye ekipleri bu kapsamda daha önce Kültür Park yerleşkesi ile Kırklar Mahallesi’nin farklı noktalarına monte edilen modern çöp konteynerlerini Doğukent ve Ulukent mahalleleri ile Kırklar Mahallesi’nin muhtelif noktalarına yerleştirdi. 1100 litre atık alabilme kapasitesine sahip modern çöp konteynerleri hem görüntü hem de kullanım açısından da mahalle sakinleri tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı. Özellikle yaz aylarında oluşan koku ve sivrisinek oluşumlarını tamamen ortadan kaldıran yeni sistem konteynerler, çevre dostu olduğu gibi insan sağlığı açısından da oldukça önemli.

“VATANDAŞLAR MEMNUN”

Şehir genelinde toplam 150 adet uygulanması planlanan yer altı modern çöp konteynerleri vatandaşlar tarafından da çok faydalı bir hizmet olarak nitelendirildi.

Doğukent Mahallesi’ne ilk etapta 30 adet yer altı çöp konteyneri yerleştirildiğini belirten Mahalle Muhtarı Muhammed Coşkun mahalle sakinlerinin de çok memnun kaldığını ve belediye ekiplerinin bu sistemi mahalle genelinde uygulamaya devam edeceğini belirtti.

Kırklar Mahallesi Muhtarı Necati Doğan ise mahalle genelinde sayılarını artırdıkları yeni sistem çöp konteynerlerinin mahalleli tarafından oldukça beğenildiğini ve Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’a teşekkür ettiklerini söyledi.