Molla Bahri Ömrünü Din İlimlerine Harcadı

Elazığ’ın din alimi ve kanaat önderlerinden Seyda Molla Bahri Hazretleri’nin hayattayken her yıl Mevlid Kandilinde düzenlediği Mevlid Programı, vefatı sonrasında da çocukları ve talebeleri tarafından sürdürülüyor. Bu yılki mevlit kandili programı da yine kendi adını taşıyan camide okutuldu. Programa çok sayıda vatandaş katıldı. 

Molla Bahri Ömrünü Din İlimlerine Harcadı

Elazığ’ın kanaat önderlerinden Molla Bahri ömrünü din ilimlerine harcadı. Molla Bahri Tunç, 1921 yılında Palu’ya bağlı Gemtepe köyünde doğdu. Babası köyün önde gelen simalarından İsmail Efendi’dir.

Askerliğini yaptıktan sonra tahsil için Diyarbakır’a gitti. Bir yıl Diyarbakır’da aslen Siirt’li olan Molla Said Cimzırk’ın derslerine devam etti. 1955 yılında burada tahsilini tamamlayarak hocası Molla Said’den icazet aldı.

1955–1960 yılları arasında Ğeydmem köyünde dersler vermeye başladı. Her yıl 50 60 civarında talebesi olurdu.

1960–1986 yılları arasında da Karakoçan’a bağlı Bulgurcuk köyünde tedrise aralıksız devam etti. Her gün sabah evden çıkar gece yarılarına kadar medresede dersler vermeye devam ederdi.

Elazığ’ın din alimi ve kanaat önderlerinden Seyda Molla Bahri Hazretleri’nin hayattayken her yıl Mevlit Kandilinde düzenlediği Mevlit Programı, vefatı sonrasında da çocukları ve talebeleri tarafından sürdürüldü.

Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz Muhammed’in doğum günü olan Mevlid Kandili, Seyda Molla Bahri Efendi Camii’nde düzenlenen mevlit programıyla kutlandı.

Öğlen namazı sonrası düzenlenen mevlit programına oğlu Eski Devlet Bakanı ve AK Parti Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Başkan Ahmet Cemil Tunç, damadı Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Ak Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, Akçakiraz Belediye Başkanı Sabahattin Kaya, müritleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Mevlit Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Daha Sonra ilahiler okundu.

Molla Bahri Camiindeki program mevlit ile devam etti.

Mevlid Kandili nedeniyle düzenlenen program edilen duaların ardından son buldu.

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2017, 18:11

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137