Elazığ’da 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından şehir merkezinde olduğu gibi ilçe ve beldelerde de Toplu Konut İdaresi tarafından konutlar inşa ediliyor.

Mollakendi Beldesi’nde de yapılacak olan 36 konut ve iş yeri için temel kazımına başlanıldı.

AYAZ: “DİRAYET VE KOŞUŞTURMANIN SONUCUNU ALDIK

AK Parti Mollakendi Belde Başkanı Mehmet Mustafa Ayaz, uzun uğraşlar sonucunda bugün TOKİ Konutlarının yapımına başlanılmasının mutluluğunu yaşadıklarını söyleyerek, “Şehirdeki konutlarımızın oturma alanları daha ufak olmasına rağmen bizim verdiğimiz dirayet ve koşuşturmanın sonucunu aldık. Biraz daha büyük olacak inşallah. Burada emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

DEMİREL: BUGÜN TEMEL YERİMİZİ AÇMAYA BAŞLADIK

Mollakendi Merkez Mahalle Muhtarı Bekir Demirel de, konutların yapılacağı alanın hazine arazi olduğunu ve kiraya verildiği için çalışmaların başlamasının uzun sürdüğünü ifade ederek, “Bizim burada deprem konutları yaklaşık 5-6 aydır buranın hazine yeri olduğundan dolayı vatandaşın biri kiralamıştı mahkemeye verdi ve mahkeme sonucunda Allah nasip etti ve bugün temel yerimizi açmaya başladık. Burada emeği geçen sayın valimiz, Elazığ Milletvekillerinden Metin Bulut abimiz, Sermin Balık hanımefendi, Zülfü Demirbağ Abimiz, AFAD Müdürümüz, Çevre ve Şehircilik müdürümüze bir teşekkürü borç bilirim. Allah eksikliklerini vermesin. İnşallah ta konutlarımız bir an önce kış gelmeden konutlarımızı yapar depremzedeleri sevindiririz. 36 konut + iş yeri yapılacak. Bunlar 105 ve 115 m2 bürüt denildi. Daha tam olarak projeye almadık. Şehirdeki 3+1 ev yapılıyor ve biz vekillere ne talep ettiysek bizi kırmadı ve onlar buraya 3+1’i kabul edip oluruna aldı. Allah nasip etti bugünde temeli atıldı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.