Elâzığ Anaokulu Koordinatörlüğü  “Montessori Eğitim” sergisinin açılışı yapıldı.

Açılışın ardından davetliler sergiyi gezerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı…

DEMİR: AMACIMIZ; ÇOCUKLARIMIZLA BİRLİKTE HER ALANA YÖNELMEK

Elazığ Anaokulu Müdiresi Onur Demir, “ Elazığ Anaokulu koordinatörlüğünde montessori eğitimi uygulayan tüm okullarımızla ilgili bir çalışmanın sonucundayız. Bugün aramızda; Nene Hatun Ana Okulu, Doğukent Ortaokulu ve Elazığ Anaokulu beş alanda bir etkinlik sergiledik. Montessori eğitimi ilimizde 35 gönüllü öğretmen yürütmekte tabi 10 okulumuzda uygulanan bir eğitim bizim bugün buradaki amacımız; Çocuklarımızla birlikte her alana bir atölye, bir masa çalışması olarak halkımıza sunma, farkındalığı göstermek” dedi.

KOZALAK: KENDİ BÜTÇEMİZLE ORİJİNAL MATERYALLERLE ÇALIŞMALARI TAMAMLADIK

Montessori koordinatörü Harput Anaokulu Öğretmeni Gonca Gül Kozalak ise, “30 Öğretmenimiz var. 12 okulla birlikte yürüttük. Bugüne kadar getirdik. Tabi montessori biraz pahalı bir çalışma olarak görülüyor insanlar arasında ama öyle değil. Kendi imkânlarımızla montessorinin muadili olan materyalleri yaptık, uyguladık sonra kendi bütçemizle orijinal materyallerle bunları tamamladık. Şuanda tam 30 öğretmenimizle çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Ve çok ciddi başarılar elde ettik” diye konuştu.

BİNGÖLLÜ: MONTESSORİ EĞİTİMİNİ UYGULAMAYA ÇALIŞTIK

Elazığ Anaokulu Ayyıldızlar sınıfı öğretmeni Berat Bingöllü ise, “Ayyıldızlar sınıfı olarak sene başından beri montessori eğitimini uygulamaya çalıştık. Basitten karmaşığa, kolaydan zora doğru eğitim sistemi, her zaman uygulanan bir sistem bunda da yine aynı montessoride de yine aynı sistem şekline gidildi. Her alanda eğitim verdik. Kozmik, dil alanı, matematik alanı ve diğer alanlarda eğitim verdik” diye kaydetti.

Konuşmaların ardından plaket takdimi gerçekleştirildi.