Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay Elazığ’a geldi.  Alpay’ın memleketindeki ilk durağı AK Parti Seçim Koordinasyon merkezi oldu. Alpay’ı koordinasyon merkezinde Belediye Başkan Adayı Şahin Şerifoğulları ve partililer karşıladı.

ŞERİFOĞULLARI: KENDİLERİNE ŞÜKRANLARIMI ARZ EDİYORUM

AK Parti Elazığ Belediye Başkan Adayı Şahin Şerifoğulları, “Varlığıyla her zaman partimize ve ilimize güç katmıştır. Biz kendisiyle 24 Haziran milletvekilliği seçiminde de aktif bir şekilde sahada partimize, ilimize katkı sağlayabilmek adına ciddi manada mücadele verdik. Sağ olsun yine ilimize teşrif ederek seçim koordinasyon merkezimizi ziyaret edip bizlere destek verme amacıyla bugün buradalar. Ben kendilerine şükranlarımı arz ediyorum. 40 günü aşkın süredir sahadayız, seçim çalışması yapıyoruz. Bu geçim çalışmalarımızı 31 Mart sabahına kadar da devam edeceğiz. Milletvekillerimiz, Bakan Yardımcılarımız, teşkilatımız ile birlikte sahada yapacağımız çalışmalar bize daha da güç verecektir. Allah’ın izniyle de 31 Mart günü seçimden zaferle ayrılarak ak belediyeciliği Elazığ’da tekrar sürdürebilme adına çalışmalarımız son hızıyla devam edecek. Ben bir kez daha bizleri ziyaretlerinden ötürü kendilerine şükranlarımı arz ediyorum” ifadelerini kullandı.

ALPAY: BU ŞEHRE HİZMETLERİYLE KATI SAĞLAMAYA DEVAM EDECEK

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay ise, “Yerel seçimler için artık ciddi hazırlıkların alana indirildiği ve alanda olunduğu dönemi yaşıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla bu konuda aday belirlemesi yapılan yerler ki bunlardan biri güzel şehrimiz, memleketimiz Elazığ’dır. Aday belirleme sonrasında çok hızlı bir tempoyla süreç başladı. Ben öncelikle değerli kardeşimi öncesinde ve sonrasındaki görüşmelerimizi ve müzakerelerimizi yapmıştık. Ben bir defa daha tebrik ediyorum ve kutluyorum. İnşallah hem öyle ümit ediyoruz hem dua ediyoruz, 31 Mart akşamında da çok değerli dostum ve kardeşim güzel insan inşallah bu şehrin şehrül emini olarak bu güzel şehri, bu güzide şehri, çocukluklarımızın, özlemlerimizin, hasretlerimizin ve sevdalarımızın var olduğu ve devam ettiği bu şehre hizmetleriyle katı sağlamaya devam edecek. Şehrin bu konuda en yüksek teveccühle bu katkıyı sağlayacağına olan inancımı ifade etmek istiyorum. Yolu açık olsun, bahtı açık olsun. Biz kendisiyle 24 Haziran genel seçimlerinde de bir abisi olarak, bir yol arkadaşı olarak hep birlikte olduk. Hep inanarak söylediğim bir şey vardı; Şahin kardeşimiz gerçekten nezaketiyle, beyefendi tavrıyla, birikimiyle bu şehre hem milletvekili olarak hem de belediye başkanı olarak hizmet edebilecek kapasiteye sahip yürekli bir kardeşimiz” şeklinde konuştu.

ALPAY: ÜLKEMİZ İÇİN, MİLLETİMİZ İÇİN HAYIRLAR GETİRMESİNİ RABBİMDEN NİYAZ EDİYORUM

Bakan Yardımcısı Alpay, “Çok değerli kardeşimin eğitimiyle, birikimiyle, tecrübesiyle, vatandaşlarla olan münasebetleri çok rahat gönül bağı kurmasıyla, iletişiminin çok güçlü olan tarafıyla tevazu tarafıyla, beyefendiliğiyle, bu koordinasyonu göreceksiniz inşallah çok fazlasıyla sağlayacak. Bu şehre çok hatırda kalacak güzel bir belediye başkanı olacak. Biz de her aşamada öncesinde ve sonrasında yanında olacağız inşallah. Ben bu seçimlerin ülkemiz için, milletimiz için hayırlar getirmesini rabbimden niyaz ediyorum. Tabi bu şehir özel bir şehir. Bu özel şehre daha evvel ki süreçlerde hizmet eden birçok belediye başkanı oldu. Hayatta olanlara Rabbim hayırlı, uzun ömürler nasip etsin, Hamza Yanılmaz gibi bu şehre belediye başkanı olarak çok büyük hizmet yapan hayatını kaybetmiş olanlara da Rabbim rahmet etsin. Gerçekten güzel belediyeciliğin örneklerini vermişti Hamza kardeşimiz. Ardından Süleyman Selmanoğlu Bey bu şehre katkılar sağladı. Bu dönemde Mücahit Yanılmaz Beyefendi belediyecilik olarak gerçekten kayda değer, katkı sağlayacak çok güzel işler yaptı ben onu da tebrik ediyorum. Ona da teşekkür ediyorum, Allah razı olsun. Şimdi Şahin kardeşimiz ondan bayrağı devralacak, bu bir bayrak yarışı, hizmet yarışı” dedi.

BASIN VE MEDYA CEMİYETİ ZİYARETİ

Alpay’ın bir sonraki durağı ise Basın ve Medya Cemiyeti oldu. Alpay’ı burada Başkan Nafiz Koca ve üyeleri ağırladı.

GAZETECİLER VE YAZARLAR CEMİYETİ ZİYARETİ

Alpay daha sonra Elazığ Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti’ni ziyaret ederek, Başkan Mustafa Doğan ve üyelerle bir araya geldi.

ALPAY: BASIN MENSUBU OLMAK AYRI BİR FEDAKARLIK GEREKTİRİYOR

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpay, “Gazetecilik fedakarlık gerektiren bir meslek. Basın mensubu olmak ayrı bir fedakarlık gerektiriyor. Burada önemli olan doğru, gerçek, tarafsız haberi ilke ve prensiplere göre gazetecilik etiği içerisinde kamuoyuna taşımak, insanları aydınlatmak ve doğru bilgilendirmek esası bulunur. Bu esas dahilinde çalışan, ilke ve prensipleri gözeten fedakar bütün gazetecilerin, yeniden bütün fedakar basın mensubu arkadaşlarımı kutluyorum. Değerli kardeşim, hakikatten burada Elazığ’ın kültür hayatına, basın hayatına, spor hayatına, seninle birlikte arkadaşların ciddi katkı sağlıyorsunuz. Onun için tebrik ediyorum. Elazığ Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti burada gerçekten ciddi işler yapıyor. Başarılarınız daim olsun. Öncelikle bu konuda ben bu vesile ile daha önce aramızda bulunan, dostluk ve arkadaşların uzun yıllar büyük keyifle yaşadığımız Erdoğan Tarus kardeşimize de Rabbimden rahmet niyaz ediyorum” ifadelerine yer verdi.

DOĞAN: BİZLERE HER ZAMAN YARDIMCI OLMUŞTUR

Başkan Doğan da yaptığı açıklamada, “Hem basın camiası, hem spor camiası bir arada. Sayın Bakanımızla sohbetlerle eskileri yad etme adına güzel konular konuşuyoruz. Sağ olsun bizlere her zaman yardımcı olmuştur. Ne zaman başımız dara düşerse kendini ararız. Tüm arkadaşlarım hemen hemen ne işlerimiz varsa yardımcı olmaya çalışıyor. Biz de kendisine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

FIRAT HAVZASI GAZETECİLER CEMİYETİ

Bakan Yardımcısı Alpay’ın son durağı ise Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti oldu.

ALPAY: BASIN MENSUBU ARKADAŞLARIMI YÜREKTEN KUTLUYORUM

Ziyarette açıklamada bulunan Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpay, “Aslında çok anlam yüklenene ve o günden bütün bir dünyaya yayılan mesajlarıyla önemli bir gün. Ben bu vesile ile bütün basın mensubu arkadaşlarımın dünyanın neresinde olursa olsun, haber peşinde koşan, doğru, tarafsız, gerçek ve etik ilkelerine uygun haber yapmaya çalışan ve toplumun en tabi hakkı olan doğru haber alma, gerçek haber alma hürriyetine katkı sağlayan bütün basın mensubu arkadaşlarımı yürekten kutluyorum. Allah kaza bela vermesin. Hakikatten çok zor şartlarda, çok fedakarca görev yapıyorlar. İlkeli ve prensipli gazetecilerin, basın mensubu arkadaşlarımızın her zaman yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz” diye kaydetti.

ERDEM: ELAZIĞ’A OLAN KATKILARINIZ BELLİ

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semih Erdem ise, “Cemiyeti ziyaret etmeniz bizi sevindiriyor, memnun ediyor. Zaten siz her zaman basının yanındasınız. Basınla ilişkileriniz her zaman sıcak. Hiçbir zaman aramızda mesafe yok, telefonunuz 24 saat açık, ulaşım sorunu yok. Bizim bütün gazeteci arkadaşlarımızın bugün bu ziyaretini münasebetiyle 10 Ocak Gazeteciler Günü nedeniyle bir etkinlik düzenledik. O etkinlikte cemiyetimize maddi değil de katkıda bulunanlar için plaket vermeyi düşündük. O plaketlerden bir tanesini de sizin için yaptık. Ama siz Cuma günü geleceğinizi söyleyince Cumartesi günü Cemiyetimizde plaket verme törenini gerçekleştirelim dedik. Bizler sizlerden memnunuz. Siyasetçisiniz, Elazığlısınız, Elazığ’a olan katkılarınız belli” ifadelerini kullandı.

HABER: SITKI TAŞEL