Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, oğlunun düğün törenini gerçekleştirmek üzere Elazığ’a geldi. Bakan Yardımcısı Alpay, havalimanında Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ve AK Parti İl Teşkilatı tarafından karşılandı.

“İYİLEŞMEYE KATKIDA BULUNMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Alpay havalimanında yaptığı değerlendirmede, “Memleketimize çok sık gidip gelmek durumunda kalıyoruz. Her geldikçe Elazığ’ın kendini aşan bir yaklaşım içerisinde daha iyi bir noktaya geldiğini görüyoruz. Bu da bizi inanılmaz mutlu ediyor. Allah razı olsun. Burada Sayın Belediye Başkanımız, İl Yöneticilerimiz ve bütün arkadaşlarımız; ciddi çaba ve gayret içerisinde. Bu şehrin güzelleşmesi adına, iyileşmesi adına herkesin bir çabası ve gayreti var. Bunu da takdir etmemiz lazım. Biz de elimizden geldiğince güzelleşmeye ve iyileşmeye katkıda bulunmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“AMERİKA’NIN YAPMIŞ OLDUĞU AÇIKLAMALAR HUKUKİ ZEMİNİ YOK”

ABD ile Türkiye arasında yaşanan krize değinen Bakan Yardımcısı Alpay, “Amerika’nın yapmış olduğu açıklamaların hiçbir hukuki zemini yok. Müttefiklik ilişkisine uymayan açıklamalar var. Bunu zaten Sayın Cumhurbaşkanımız, Parti yetkilileri, Sayın Bakanımız mütahtih defalar ifade ettiler. Gerekçilerimizi ifade ettiler. Biz sonuçta ittifak ilişkisi içerisinde NATO müttefiki olarak o konuda üstümüze düşenin fazlasını yapıyoruz. Ancak bu konuda ittifak ilişkisi içerisinde olanların yapması gerekenler var. Dolayısıyla herkes neyi yapıp yapmadığının hesabını çok iyi yapacak, ona göre de adım atacak. Türkiye’nin çok güçlü, büyük bir devlet olduğunu, imparatorluk bakiyesi medeniyet müktesebatına sahip bir ülke olduğunu ve 81 milyon nüfusuyla dinamik bir ülke olduğunu herkesin görmesi ve adımını buna göre atması gerekiyor” şeklinde konuştu.

“HER ŞEY DAHA İYİ OLACAK”

Alpay, “Tarihten aldığı hızla, gücüyle, medeniyet müktesebatına sahip olan büyük imparatorluk bakiyesi ülke olma özelliğiyle Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, önderliğinde bütün kadrolarıyla siyasetiyle, bürokrasisiyle, teknokratıyla 81 milyon tek bilek, tek ses, tek yürek, tek nefes olarak bu konuda yola devam ediyoruz. En zor zamanlarda bu milletin nasıl bir dayanışma içerisinde olduğunu bütün dünya gördü. Bunu bir defa daha görmesi gerekir zannediyorum. Ama şunu ifade etmem lazım; her şey daha iyi olacak inşallah. Rabbim ’in yardımıyla. Ancak zor süreçler geçirirken birbirimizi daha fazla sevmek, birbirimizle daha fazla dayanışma içerisinde olmak ve birbirimize daha fazla muhabbet içerisinde olmak gibi bir kardeşlik hukukunun gerektirdiği bir özel zorunluluk var. Bunu da görmek lazım. Türkiye’nin geçtiği zor süreçlerde yine bu gün biliyorsunuz maalesef araç kazasına bağlı Şehitlerimiz var. Terör saldırılarına bağlı Şehirlerimiz vardı. Türkiye bu toprakları yurt yaptığı tarihten itibaren ki onu da biliyorsunuz önceki gün kutlamalarını yaptık. 1071’den itibaren bu coğrafyanın başına gelmedik kalmadı. Bütün olumsuz sonuçlarda bu milletin asaletiyle, ferasetiyle, iyi değerlendirip o konuda kenetlenme yaptığını da herkes görüyor. Bir defa daha görecekler inşallah. Biz inançla, 1071’deki o ruhla, azimle kararlılıkla kendimize olan güvenimizle, kendimizi daha iyi hazırlayarak, geleceğe de hazırlayarak yolumuza devam eden bir nesiliz. İnşallah bu konuda da bu ülke hak ettiği noktaya gidecek” diye konuştu.

“İNŞALLAH ELAZIĞ’DA BUNDAN NASİPLENMİŞ OLACAK”

Bakan Yardımcısı Alpay, “Ben bu konuda bize güvenen, bize bu konuda yeniden bu imkanı sunan Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyoruz. Sayın Bakanıma teşekkürlerimi arz ediyorum. Hem bu şehrin bir evladı olarak, hem bu milletin bir evladı olarak inşallah bu ana kadar yapmış olduğumuz hizmetleri daha iyi bir noktaya taşımak için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz, gayret edeceğiz. Küçük de bir müjde vermiş olayım; bedelli askerlikle ilgili olarak bugün de bir açıklama yapıldı; planlamalar deklare edildi. Allah nasip ederse 15 Eylül’den itibaren başlayacak süreçte bedellin askerlikle ilgili olarak Elazığ’da inşallah o planlamadan nasibini alacak ve burada da bedelli askerlik yapacak olanların askerlik hizmetlerini yapması için süreçler takip edildi, kat edildi. İnşallah Elazığ’da bundan nasiplenmiş olacak” ifadelerine yer verdi.