“Muallim İsmail Hakkı Bey Besteleri Konseri” Düzenlenecek

Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu tarafından Muallim İsmail Hakkı Bey Besteleri Konseri düzenlenecek.

“Muallim İsmail Hakkı Bey Besteleri Konseri” Düzenlenecek

Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Müdürlüğü periyodik konserleri ve programlarına devam ediyor.

Koro Müdürü Olcay Bürhan, Devlet Klasik Türk Müziği Korosu olarak Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezinde 12.04.2019 Cuma günü Saat: 20:00’de Koro Şefi Kenan Çimtay yönetiminde izleyicilere sunulacak olan Muallim İsmail Hakkı Bey besteleri isimli konsere Solo ve Koro eserlerden oluşan repertuarla izleyicilerin karşısına çıkacaklarını belirtti.

BÜRHAN: ELAZIĞ DEVLET KOROSU OLARAK RAHMETLE VE MİNNETLE ANIYORUZ

Koro Müdürü Olcay Bürhan yaptığı açıklamada, Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu olarak geçmişten günümüze gelen bestekarları anmak ve eserlerini tanıtmak amacı ile düzenlenecek konserinde Klasik Türk Müziğinin büyük üstatlarından Muallim İsmail Hakkı Bey hocamızın bestelerinden oluşan bir repertuarla izleyicilerimizin karşısına çıkacağız; Koro Şefi Kenan Çimtay yönetiminde Koromuz sanatçılarının solo ve koro olarak seslendirecekleri bir birinden güzel eserleri izleyicilerimizin beğenisine sunacağız. Klasik Türk Müziğimizin büyük bestekârları Muallim İsmail Hakkı Bey 1865 yılında İstanbul'un Balat semtinde dünyaya geldi. Muallim lakabıyla tanınan İsmail Hakkı Bey, kurduğu Musiki-i Osmânî Cemiyeti (Mektebi) ile dönemin musiki eğitim ve öğretim çalışmalarını önemli ölçüde desteklemiş, önceleri birkaç kişiden ibaret olan incesaz takımlarındaki geleneksel yapının dışına çıkarak otuz-kırk kişilik ses ve saz topluluğu ile halka açık icraların ilk örneklerini vermiş, ayrıca Şehzadebaşı’ndaki Yeni Ferah Tiyatrosu’nda kurduğu İstanbul Opereti’nin orkestrasını bizzat yönetmiştir. İsmail Hakkı Bey’in el yazısı ile derlediği, defterlerden oluşan nota koleksiyonu ölümünden sonra Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu tarafından satın alınmış olup günümüz Türk musikisi repertuarının önemli kaynakları arasında yer almaktadır. Yayımlamaya başladığı eserlerinden ise ancak dört fasikül çıkarabilmiştir. 30 Aralık 1927 yılında kayıp etiğimiz sanatçıyı ölümünün 92 yılında Elazığ Devlet Korosu olarak rahmetle ve minnetle anıyoruz” dedi.

Koro Müdürü Olcay Bürhan yapılacak konserlerimize tüm halkımızın davetli olduğunu, konserlerimizde bizleri yalnız bırakmayacak olan vatandaşlara iyi seyirler diledi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137