Çevre, şehircilik ve iklim değişikliği bakanlığı Meteoroloji 13. Bölge Müdürü Ömer Faruk Kaya yağışların hafta sonuna kadar devam edeceğini, sıcaklıklarında mevsim normallerin altına düşeceğini söyledi.

Sıcaklıkların mevsim normallerinin altında seyredeceğini belirten Müdür Kaya, termometreler gece -3, gündüz ise 8 dereceyi gösterecek” dedi.

KAYA: YAĞIŞLARIN PAZAR, PAZARTESİ GÜNÜ TEKRAR YAĞMUR ŞEKLİNDE BAŞLAMASINI BEKLEMEKTEYİZ

Kaya, “Yapmış olduğumuz son analizlere göre ilimizde devam etmekte olan yağışların bu gün, yarın aynı şekilde devam etmesini Cumartesi günü bir gün ara vererek, Pazar, Pazartesi Günü tekrar yağmur şeklinde başlamasını beklemekteyiz.  İlimizde sıcaklıklar, cumartesinden itibaren mevsim normallerinin 2-4 derece altına düşmesini bekliyoruz. Sıcaklıklarının cumartesi günü gece itibariyle -3 dereceye kadar, gündüz sıcaklıklarının ise 8 dereceye kadar olmasını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bu geceden itibaren bölgenin rüzgarlı havanın etkisi altına gireceğini de belirten Kaya, baca zehirlenmelerine karşı da vatandaşları uyardı.

KAYA: BACA ZEHİRLENMESİ GİBİ TEHLİKELERE KARŞI VATANDAŞLARIMIZIN DİKKATLİ OLMASI GEREKMEKTEDİR

Kaya, “Aynı zamanda bölgemizde bu geceden itibaren rüzgarlı güney ve güneydoğu yönlerden orta, zaman zaman kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde eseceğinden güneyde rüzgarların oluşturacağı baca zehirlenmesi gibi tehlikelere karşı vatandaşlarımızın dikkatli olması gerekmektedir.” dedi.