Müftü Aydın: Mesafeleri Ortadan Kaldırmak İçin Emredilmiş Bir Bayram

Elazığ İl Müftüsü Selami Aydın, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Muhabbet ve kardeşlik iklimini teneffüs ettiğimiz kurban bayramına ulaşmanın heyecan ve sevincini yaşamaktayız” dedi.

Müftü Aydın: Mesafeleri Ortadan Kaldırmak İçin Emredilmiş Bir Bayram

Elazığ İl Müftüsü Selami Aydın, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladı.

Müftü Aydın, mesajında şunları kaydetti:

Muhterem Kardeşlerim!

Bayramlar kardeşlik, yardımlaşma, dayanışma şuurunu oluşturan, ümmet olma bilincine kavuşturan, inanç medeniyet değerlerimize süreklilik kazandıran, benlik duygusundan uzaklaştırıp biz olma hissiyatını ayakta tutan ilâhî armağanlardır.

Bayramlar bizleri Rabbimizin “Mü’minler ancak kardeştir” (Hucurât 49/10)  ilâhî fermanında vahdete erdiren, toplumun tüm kesimlerini tevhid sancağı etrafında buluşturan muazzam, müstesna zaman dilimidir.

Arefesini yaşamış olduğumuz bu gün itibariyle rahmet ve mağfiret esintilerinin ruhumuzu sarmaladığı bayramların diğer taraftan muhabbet ve kardeşlik iklimini teneffüs ettiğimiz kurban bayramına ulaşmanın heyecan ve sevincini yaşamaktayız.

Değerli kardeşlerim

Bu bayramda bayram heyecanını yaşamayan, sevincine ortak olamayan hiçbir çocuk, yaşlı, mazlum, mağdur, fakir, yoksul kalmamalıdır.

Başta anne-babalarımız olmak üzere büyüklerimizin, akraba ve yakınlarımızın gönüllerini alalım. Gariplerin, yetimlerin, şehitlerimizin bizlere bıraktığı emanetlerinin gönüllerine dokunalım.

Hayatın çilesini birlikte omuzladığımız eşlerimizi mutlu etmenin yollarını arayalım. Evlerin canlı bayramları olan çocuklarımızı ihmal etmeyelim. Bayram sevincine sadece kendi hanemizi değil; bütün haneleri ortak edelim.

Ahirete irtihal eden sevdiklerimizi dualarımızla yâd edelim.

Bizleri bu bayram gününde buluşturan, kalplerimizi ve ruhlarımızı kaynaştıran Yüce Rabbimize sonsuz hamd ve senalar olsun…

Her yıl Müslümanlık bilincimizi yenileyen, millet olma irademizi diri tutan; birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı pekiştiren, rahmet ve bereket dolu bugünlere bizleri kavuşturan Yüce Rabbimize sonsuz hamd ve şükürler olsun.

Rabbimizin dost edindiği İbrahim aleyhisselâma, Allah için kurban olmaya razı olan İsmail aleyhisselâma ve her iki Peygamberin sadakat ve teslimiyetini evrensel bir bayrama dönüştüren Muhammed aleyhisselâma sonsuz salât ve selâm olsun.

Kurban, yakınlaşma bayramı demektir. Aramızdaki mesafeleri kaldırıyor.

Rabbimizle, kendimizle olan mesafeleri ortadan kaldırmak için emredilmiş bir bayram…

Bayramlar iman kardeşliğinin gerçek tezahür sahneleridir.

Bayramlar, geniş katılımla eda edilen bayram namazlarıyla, bayramın sevincini, coşkusunu, neşesini ve huzurunu ilan eden tekbirleriyle, Müslümanların birlikleri, dirlikleri, arınmaları ve günlerinin bereketli olması için yapılan vaaz, hutbe ve dualarıyla ibadet günleridir. Aziz şehrin aziz insanları, bayramlar, her yıl gelip geçen sıradan bir tatil günü değil, insanî ve İslami güzelliklerin birlikte yaşandığı, birlik, beraberlik, sevgi ve saygının en güzel örneklerinin sergilendiği, toplumun bütün kesimlerinin birbiriyle kaynaştığı paylaşma ve dayanışma günleridir.

Bu bayram temizlik konusunda her zamankinden daha fazla duyarlı olmaya ihtiyacımız var.

korona salgını ile mücadele ettiğimiz şu günlerde tedbirlere uymaya samimiyetle ibadet ederken kendimizi ve çevremizi korumaya mecburuz

Bayramımız yeni bayramlar doğursun. Sevincimiz yeni sevinçlerin toprağı olsun. Huzurumuz nice huzursuzlukların çaresi; mutluluğumuz dünyanın dört bir yanındaki acılara teselliler sunsun. Yeryüzünde iyilikler hakim olsun!

Bayramınız mübarek olsun!

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Müftü Bey
Müftü Bey - 3 yıl Önce

Vebaliniz Büyük...Umarım Cehennem ateşine çok yaklaşmazsınız...

Yılmaz
Yılmaz - 3 yıl Önce

Hadi ordan

SIRADAKİ HABER

banner137