Müftü Sarıkaya Açıkladı Elazığ’da Sela Okunacak Mı?

Elazığ İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, Barış Pınarı Harekatı dolayısıyla Elazığ’da tüm camilerde sabah namazında ezan ve sela okunacağını açıkladı. Müftü Sarıkaya, ayrıca 'Elazığ’da sela okunacak mı' sorusuna da cevap verdi.

Müftü Sarıkaya Açıkladı Elazığ’da Sela Okunacak Mı?

Barış Pınarı Harekatı dolayısıyla İstanbul’da tüm camilerden sela okundu.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın talimatıyla İstanbul’da sela okunmasının ardından Elazığlı vatandaşlar Elazığ’da da sela okunmasını talep etti.

İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya ise konuya açıklık getirdi. Kanal Fırat Televizyonu’nda yayınlanan “Furkan Dilaver ile Son Baskı” canlı yayınına katılan Müftü Sarıkaya, “Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan Elazığ’da sela okutulmasına yönelik bir talimat almadık” diyerek hazır olduklarını talimat geldiği anda Aziz şehrin Aziz insanlarına sela okunacağını söyledi.

SARIKAYA: ŞU ANDA BEN HENÜZ O TALİMATI ALMADIM

Öte yandan müftü Sarıkaya Elazığ’da fetih süresi okutulacağını da belirterek, “Biz devamlı başkanlığımızdan gelecek talimatlara göre hareket ediyoruz. Dolayısıyla son gelen talimatta henüz bu konuyla ilgili karar verilmemiştir. İletişim imkanlarımız çok çok iyi. Karar verildiği an derhal sela konusu da eğer başkanlığımız okunacak derse derhal yaparız. Diyanet teşkilatı disiplinli bir teşkilattır. Yukarıdan gelecek talimat çerçevesinde hareket eder. Bu hem de bir kurumun bir disiplin içerisinde hareket etmesini sağlayacaktır. Şu anda ben henüz o talimatı almadım. Aldığım zaman aziz şehrin aziz insanları emin olsunlar ki derhal bunu da uygulayacağız” dedi.

SARIKAYA: İZZETPAŞA CAMİ’DE BAŞLAYARAK HAREKAT BİTİNCEYE KADAR ORDUMUZA MANEVİ ANLAMDA SÜREKLİ FETİH SURELERİNİ OKUYARAK DUALAR EDECEĞİZ

Müftü Sarıkaya, “Diyanet İşleri Başkanımız konuyu yakinen takip etti. 96 bin camide sabah namazı öncesinde ezanlar okunduktan sonra Elazığ üzerinde söyleyecek olursak; 05.30 gibi, 05.25 gibi Fetih Suresi başlayacak. Fetih Suresini okuduktan sonra duamızı edip namazımıza duracağız. Bu nedenle de hemen Elazığ’da bütün il geneli, ilçelerimize, köylerimize hepsine ulaştık. Rabbimizden niyaz ederek, ondan isteyerek sefer bizden zafer senden ya rab diyerek ellerimizi açıp dua edeceğiz. Bu bağlamda valiliğimizde bütün kamu kuruluşlarına mesaj geçti. Bu sabah Allah izin verirse İzzetpaşa Cami’de başlayarak harekat bitinceye kadar ordumuza manevi anlamda sürekli Fetih Surelerini okuyarak dualar edeceğiz. Gönülden dua ediyoruz. Hakikatten mazlum ve mağdurların daima yanında olan milletimiz gerçekten Cumhurbaşkanımızın ve bütün yetkililerimizin önderliğinde hain PKK, YPG ve diğer terör örgütlerini yerinde yok ederek inşallah vatanımıza yeniden askerlerimizin dönmesini yürekten dua ederek Rabbimizden isteyeceğiz” ifadelerini kullandı.

HABER: SITKI TAŞEL

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2019, 01:17

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137