3 yılı aşkın bir süredir Elazığ’da İl Müftülüğü görevini sürdüren Yusuf Sarıkaya emekliye ayrıldı.

Birçok projede imzası olan Müftü Sarıkaya, vatandaşlarla olan samimi yaklaşımlarıyla şehir genelinde de kısa süre içerisinde sevildi.

Müftü Sarıkaya, Elazığ’dan ayrılmadan önce İl Müftülüğü Personel ve İdari Mali İşler Şube Müdürü Ali Gün ile birlikte medya grubumuza veda ziyareti gerçekleştirdi.

Medya Grubumuz Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık adına Şehrimize yapmış olduğu çalışmalardan dolayı Müftü Yusuf Sarıkaya’ya plaket takdim edildi.

İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, “Elazığlıların hizmetine koştuk. Elazığ’dan son derece memnunum. Elazığ’ın insanı son derece hürmetkar” dedi.

“ELAZIĞ’IN İNSANI SON DERECE HÜRMETKAR”

İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, “İlk geldiğimde dedim ki Elazığ beni tanır bende Elazığ’ı tanırım dedim ve öyle oldu. Gelir gelmez elimizden geldiğince hemen işe koyulduk. Kaldığı yerden devam ettik. Devlette devamlılık esastır biliyorsunuz. Bizden önce yapılan çalışmalara ilaveten okul camii buluşmaları belki bu şehirde çok ses getiren bir çalışmamız oldu. Kuran kurslarımızla olan çalışmalarımız ses getirdi. Camilerde estetik ve camilerin erişime ve ulaşıma müsait olarak yapılması konusunda yaptığımız çalışmalar oldu. Diğer taraftan zaten bütün Elazığlıların hizmetine koştuk. Ben Elazığ’dan son derece memnunum Elazığ’ın halkı insanı müftülüğümüze karşı diyanet işlerimize karşı son derece hürmetkar yani nereye gitsek benim şahsımdan ziyade müftü bey hoş geldiniz diyerek hürmet edildik saygı görüldük. Ben bu yönden çok teşekkür ediyorum.  Elazığ zaten hep böyleydi hep de o güzel yönleri devam etti. Tabii bir deprem şimdi şuan da koronavirüs meselesi ile hakikaten döner dönmez hemen ocak ayında umreden önce depremle sonra bu durumla koşturduk.” diye kaydetti.

“PROF. DR. YASEMİN AÇIK HANIMEFENDİYE TEŞEKKÜR EDERİM”

Müftü Sarıkaya “Bizim faaliyetlerimizi Elazığ’a siz taşıdınız. Bu güzel müessesenin sahibi Prof. Dr. Yasemin Açık hanımefendiye çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Müftü Sarıkaya, Elazığ’dan kopamayacağını da söyledi.