Camiler ve Din Görevlileri Haftası bu yıl “Cami ve İlim” teması ile kutlanmaya başladı.

AYDIN: CAMİLER VATANIMIZIN TAPU SENETLERİ OLMUŞTUR

Elazığ Müftüsü Selami Aydın, camilerin toplumdaki yerinin önemine değinerek, “Dayanışmanın, kardeşliğin, sevgi, şefkat ve merhametin, hoşgörünün, toplumsal olgunluğun zirveye ulaştığı mekanlardır. Camiler zengin, fakir, makam, mevki, şöhret farklılıklarının ortadan kalktığı mekanlardır. İslam tarihi boyunca eğitim ve öğretimin yapıldığı, devlet meselelerinin konuşulduğu, kültür ve sanatın zirveye ulaştığı mekanlar olmuş. Camiler daima imanın membaı, birlik ve beraberliğimizin kaynağı, vatanımızın tapu senetleri olmuştur” dedi.

AYDIN: DİN GÖREVLİLERİMİZDE CANLA BAŞLA ÇALIŞIYOR

Camilerde görev yapan din görevlilerinin de milletin takdirini kazandığını ifade eden Müftü Aydın, “Hocalarımız bu 15 Temmuz’da da minarelerden okunan selalarla milleti bir uyanışa sevk ettiler. Millet o selalarla uykulardan uyandı özgür vatana kavuşmak için bayrağını alan meydanlara koştu. Şu anda da bir salgın hastalık dönemindeyiz. Koronavirüs hastalığı her tarafı istila etti. Bütün milletler bundan mustarip. Hayatlarını kaybeden kardeşlerimiz var. Din görevlilerimizde vefa destek grupları içerisinde diğer memurlarımız gibi canla başla çalışıyor. Allah razı olsun çok teşekkür ediyoruz. Kendilerini tehlikeye atarak bu hastalığı bertaraf etmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Diğer taratanda hocalarımız bu ailelere, yardıma muhtaç. Olan ailelere yardım ulaştırma konusunda üzerine düşen görevleri yapıyorlar” diye konuştu.

AYDIN: VATANDAŞLARIMIZA BİZİM YAYINLARIMIZI TANITACAĞIZ

İlimin İslam’daki önemine de değinen Müftü Selami Aydın, “Bu hafta münasebeti ile farkındalık oluşması açısından bir tanıtım çadırımız olacak öğretmenevi önünde. Vatandaşlarımıza bizim yayınlarımızı tanıtacağız.  Diğer taraftan da Pazar sabahı İmam-ı Azam Camiinde sabah namazı buluşması yapıp kardeşlerimize ikramlarımız olacak. onları oraya davet ediyoruz. Sıkıntılı bir dönemdeyiz. Kuran okuyup dua edeceğiz. Hastalık bulaşmasın diye çok insanı davet etmiyoruz. Belli bir kesim, zaten camilerimizde mesafeler var. mesafeyi koruyarak hizmetleri yapacağız. Bununla birlikte yerel kanallarda canlı yayın yapıp dua edeceğiz” ifadelerini kullandı.