24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası evleri ağır hasar alan ve Valilik tarafından belirlenen konteyner kentlere yerleştirilen vatandaşları ziyaret eden Müftü Aydın yetkililerden bilgi aldı.

Doğukent Konteyner Kent Yönetim Temsilcisi Mehmet Nazım ve Kırklar Mahallesi Konteyner Kent Yönetim Temsilcisi Bilal Dal’dan bilgiler alan Müftü Selami Aydın vatandaşları da kaldıkları konteynerlerde ziyaret ederek hal ve hatırlarını sordu.

Konteyner kent temsilcileri ile bir araya gelen Müftü Aydın, bundan sonra Müftülük olarak yapılabilecekler konusunda istişare ederken, Valilik tarafından görevlendirilen İl Müftülüğü ve Harput Eğitim Merkezi personellerine teşekkür etti.

AYDIN: KONTEYNER KENTLER SAYESİNDE VATANDAŞLARIMIZ MAĞDUR OLMADI

Müftü Aydın ziyaret sonrası yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Yaşanan deprem sonrası devletimiz hızla yaraları sardı ve depremzedeler geçici barınmaları amacıyla kurulumu tamamlanan konteynerlere yerleştirildi. Kalıcı konutlar inşa edilene kadar geçici barınmalarını sağlamak için Elazığ’da birçok yerde kurulan konteyner kentler sayesinde vatandaşlarımız mağdur olmadı.

Bizlerde Valimizin talimatları ile deprem sonrası kurum ve personel olarak tüm imkânlarımızla milletimizin yanında olduk. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak yardım kampanyaları düzenledik. Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ise ailelerin kullanımı için bölgeye konteyner evler gönderdi.

Müftülük personeli, Kur’an Kursu hocaları ve cami görevlilerimiz de bu süreçte canla başla depremzedeler ve çocuklarına manevi destek sağladı. Müftülüğümüz depremzedelerin rahatça ibadetlerini eda etmeleri için geçici mescitler açtı. Depremzede çocuklarımız için açtığımız 4-6 yaş Kur’an kursları ile birlikte ayrıca Cuma namazları için de vatandaşlarımıza imkân sağladık. Konteyner kentler açık olduğu müddetçe bizler daima üzerimize düşen ne varsa yerine getirmeye devam edeceğiz inşallah”