Elazığ İl Müftü vekili Abdurrahim Aytaç yarın idrak edilecek olan Ramazan-ı Şerif ve Müftülük faaliyetleri ile ilgili olarak bir basın açıklaması yaptı.

AYTAÇ: KUR'ÂN AYININ MANEVİ İKLİMİ BİZLERİ ÇEPEÇEVRE KUŞATMIŞ DURUMDADIR

Müftü Aytaç açıklamasında, “Ramazan ayının habercisi üç aylardan Receb ve Şaban'ı buruk bir şekilde geçirmenin ardından rahmet, bereket ve Kur'ân ayının manevi iklimi bizleri çepeçevre kuşatmış durumdadır. Malum olduğu üzere bütün dünyayı etkileyen Koronavirüs ülkemizde de görülmüştür. Alınan tedbirler çerçevesinde bu yıl Teravih namazları camilerde cemaatle kılınamayacaktır. Teravih namazı ferdi olarak kılınabilecek bir namaz olduğundan evlerimizde tek başına kılabileceğimiz gibi ailemizle birlikte bu yıl mevcut durumu fırsata dönüştürüp evimizin bir odasını mescide çevirerek hem farz, hem de Teravih namazlarımızı cemaatle kılabiliriz. Başkanlığımız tarafından bu yıl Ramazan teması "Ramazan ve Sorumluluk Bilinci" olarak belirlenmiştir. Bu bağlamda; öncellikle Allah'a karşı sorumluluk şuurumuzu bir daha gözden geçirme, nefsimize, ailemize, topluma ve yaşadığımız kâinata karşı sorumluluk bilincimizi sorgulama fırsatını çok iyi değerlendirmemiz gerektiğini hatırlatmak istiyoruz” diye kaydetti.

AYTAÇ: İFTAR VE SAHUR PROGRAMLARIYLA EVLERİNİZE KONUK OLMAYA ÇALIŞACAĞIZ

Elazığ İl Müftü vekili Abdurrahim Aytaç, “Elazığ Müftülüğü olarak Ramazan boyunca ilimizdeki yerel televizyon kanalları vasıtasıyla iftar ve sahur programlarıyla evlerinize konuk olmaya çalışacağız. Ayrıca müftülüğümüz sosyal medya hesaplarından Ramazan ayı boyunca her gün birden fazla vaizin anlatımıyla farklı konuları değerli halkımıza sunacağız inşallah. Bu arada vatandaşlarımız okunacak mukabeleleri merkezi sistemden ve FM üzerinden dinleyebilecekler. Vatandaşlarımızın zekât, fitre, fidye ve bayramlıklarını muhtaç insanlara ulaştırmak için her zaman olduğu gibi bu Ramazan’da da tüm hazırlıklarımızı yapmış durumdayız.  Camilerin cıvıl cıvıl olduğu, gönül huzuru ile Cuma, farz ve Teravih namazlarımızı kılacağımız günler temennisiyle Ramazan’ın mana ikliminden azami derece istifade etmeyi Yüce Allah'tan niyaz ediyor ve bu manevi iklimin şehrimize, ülkemize ve insanlığa hayırlar getirmesini diliyoruz” dedi.