Elazığ’da görev yaptığı süre içinde önemli hizmetlere imza atan Müftü Yusuf Sarıkaya kendisini fahri bir Elazığlı olarak kabul ettiğini ve Allah ömür verdiği müddetçe yine Elazığ ve Elazığlılar’ın hizmetinde olacağını ifade etti.

SARIKAYA: SİZ BUNLARDAN DAHA ÇOĞUNA LAYIKSINIZ

Müftülük hizmetlerinin yürütülmesinde desteklerini esirgemeyen Elazığ’ın yönetici ve idarecilerine ve her zaman Devletinin ve ülkesinin yanında yer alan Elazığ halkına teşekkür eden Müftü Sarıkaya mesajında, “Çok kıymetli Elâzığ’ımızın, Aziz şehrimizin Aziz insanları; Bildiğiniz gibi daha önce Harput Eğitim Merkezi Müdürlüğü yapmıştım. 10 yıl aradan sonra Cumhurbaşkanımızın ve Diyanet İşleri Başkanımızın üçlü kararnamesi ile Elazığ’da İl Müftüsü olarak göreve başladım. 3 yıl 3 ay süren bu görevim sırasında Elâzığ’ımız için ne yapabiliriz diye çeşitli projeler ürettik. Çok kıymetli meslektaşlarım ile birlikte size hizmet vermek için elimizden gelen gayreti gösterdik. Kaldı ki siz bunlardan daha çoğuna layıksınız. Sizin destekleriniz bizim burada müftülük olarak çok güzel işler çıkarmamıza katkı sağlamıştır. Bu nedenle teşekkür ediyorum. Değerli Aziz şehrin Aziz insanları; Bütün hayatın olduğu gibi devlet memurluğunda da bir sona geliş söz konusudur. 44 yıl önce başladığını ve fiilen 40 küsur yıl görev yaptığım devlet memurluğundan ve 3 yıl 3 ayı İl Müftülüğü olan görevimden yaş haddi nedeniyle 1 Nisan 2020 tarihi itibariyle emekli oluyorum. Gönlüm çok arzu ederdi, sizlerle kürsülerden konuşayım, kucaklaşayım, el sıkışayım. Ancak bir imtihan vesilesi olan Covir-19 nedeniyle karantinadayız. Bu nedenle sizlerle basın aracılığı ile görüşmeyi daha uygun buldum. Yine bu nedenle şehrimizde karantina uygulaması bitinceye kadar yine buradayım. Bursa'ya yerleştim, yaz dönemlerinde de Köyüm Yozgat Boğazlıyan Aşağısarıkaya köyünde olacağım. Bu vesileyle haklarımız ve haklarınız bulmuştur. Benden yana olan ne varsa helal hoş olsun, sizlerden de haklarınızı helal etmenizi diliyorum” dedi.

SARIKAYA: ELAZIĞ’DA İL MÜFTÜLÜĞÜ YAPMAK BİR AYRICALIKTIR

Müftü Sarıkaya, “Öyle inanıyorum ki Elazığ’da il Müftülüğü yapmak bir ayrıcalıktır. Çünkü Elazığ manevi yapısı, manevi duygusu gerçekten tüm Türkiye’mizde de iyidir ama Elâzığ’ımızda daha da yüksektir. Bu benim için bir şanstı, bana bu şansı veren Allah'a hamd ediyorum. Bu vesileyle görev yaptığım Sayın valimiz başta olmak üzere, Elâzığ’ımızın bütün protokolüne, daire başkanlarına ve müdürlerine gönülden teşekkür ediyor, onlara da Allahaısmarladık diyorum. Ayrıca burada bulunduğumuz zaman içerisinde bizi hiçbir zaman ihmal etmeyen, ne dedik ise koşan gelen Elazığ’ın güzide basınına, televizyonlarına, gazetelerine, yayın yönetmenlerine yazı işleri müdürlerine, yazarlarına ve sahiplerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bilvesile Allahaısmarladık diyorum. Bu arada Din görevlilerimiz ile de buluşamadık, cemaatimizle buluşamadık ama gönlümüz birdir beraberdir. Allah bu Covid-19 denilen Koronavirüsten de en yakın zamanda bizlere kurtarsın inşallah diyorum. Bursa'da bir evinizin olduğunu da belirtmek istiyor, sevgi ve saygılar sunuyorum. Esselamu Aleyküm” açıklamalarını kaydetti.