Elazığ'da Vali Çetin Oktay Kaldırım Başkanlığında Pandemi Kurulu toplantısı yapılmış ve tarihi Harput Mahallesi'nde de örenyerleri, vatandaşların yoğunluk oluşturduğu tarihi ve piknik alanlar kapatılmıştı.

Kurulun kararını açıklanmasının ardından uygulamalar da başladı. Karara istinaden İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, tarihi mahallenin girişinde tedbir alarak araçlarıyla gelen vatandaşları bilgilendirip evlerine dönmesini sağlandı.

Harput’un sessiz, öksüz, türbelerin yetim ve yalnız kaldığını belirten Harput Mahalle Muhtarı Zülküf Demirpolat, üzüntüsünü ve acısını ağlayarak anlattı. Muhtar Demirpolat, “Bu günlerin çabuk geçmesi ve evliyalar şehri Harput’un eski günlerine kavuşması için lütfen evde kalın” dedi.

DEMİRPOLAT: ELAZIĞLILARDA BUNA UYDU BİZ ELAZIĞLILARA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Harput Mahalle Muhtarı Zülküf Demirpolat, “Harput korona virüsünden dolayı bomboş bütün vatandaşlar Elazığlılar biliyorsunuz geçen hafta 5 bin araç çıkmıştı. Bu hafta vatandaşlar Pazar olmasına rağmen bütün vatandaşlarımız buna uydu Valiliğimizin de almış olduğu karardan dolayı Cumhurbaşkanımızın piknik alanlarını mesire alanlarını yasakladığı gibi Elazığlılarda buna uydu biz Elazığlılara çok teşekkür ediyoruz. Bu bir süreçtir inşallah bu süreci atlatacağız.

DEMİRPOLAT: HARPUT’UN ÖKSÜZ KALMASI BİZLERİ DERİNDEN ÜZÜYOR

Harput Mahalle Muhtarı Zülküf Demirpolat, “Ama tabi ki içimiz buruk Harput Harput olalı hiç böyle yalnızlığı görmemişti. Belki Allah dostları yetim kaldı. Ama vatandaşlarımızın aynı şekilde evde dua ederek ülkemize milletimize dua ederek bu süreci atlatacağız. Bu süreçleri inşallah atlatacağız. Bu korona virüsü de evde kalarak atlatacağız. Bizi üzen mezarlıklar türbelerin tamamen kapalı camiler açık ama giden kimse yok, din görevlileri görev başında. Ama ne kadar olsa da bir cemaat oluşuyor. Ama inşallah bu süreci atlatacağız. Harput yetim kalmayacak bunu biliyoruz Harput öksüz kalmayacak bunu biliyoruz. Bu süreci bu korona virüsünü en kısa zamanda evde kalarak inşallah atlatacağız. Harput’un öksüz kalması bizleri derinden üzüyor ama yapacak maalesef ki bir şey yok. Bunu en güzel bir şekilde evde kalarak kısa bir zaman içerisinde Harput’un tekrar o 10 bin araç girişi olduğu günleri biz telafi edeceğiz. Bu bizi duygulandırıyor Harput öksüz kaldı Harput yetim kaldı yapacak bir şey yok inşallah rabbim tekrardan türbelerimizi doldurmayı nasip eder. Evde kalarak dua edelim.” diye kaydetti.

Video: