Vedat Dalokay Caddesi’nde trafik sıkıntısı yaşandığını belirten Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Fethi Ayaz, sorunun giderilmesi için gerekli yerlere müracaat edildiğini ifade etti.

AYAZ: VEDAT DALOKAY CADDE’MİZİN BİR KISMINDA SABAH VE AKŞAM SAATLERİNDE BİR TRAFİK SIKINTISI YAŞIYORUZ

Muhtar Ayaz, “Vedat Dalokay Cadde’mizin bir kısmında sabah ve akşam saatlerinde bir trafik sıkıntısı yaşıyoruz. Bu sıkıntıyı da biz Fen İşleri Müdürlüğü’müze de bildirdik, belediyemize de bildirdik. Orada nasıl bir çalışma yapacaklarsa bir an önce yapılıp o sıkıntının giderilmesini istiyoruz. Gerçekten mahallemiz büyüdü. Araç trafiği bazen yoğun oluyor. Hem o saatlerde okul servisleri, işe gidenler sabah akşam saatlerinde bayağı bir sıkıntı çekiliyor o sokakta” ifadelerini kullandı.

AYAZ: DİĞER PARKLARIMIZA DA KAMERA TAKTIRACAĞIZ BU GİBİ SIKINTILARI GİDERMEK İÇİN

Muhtar Fethi Ayaz, “Her mahallede olduğu gibi bizim mahallede de parklarda bazen uygunsuz hareketler oluyor. O uygunsuz hareketlerin aza indirilmesi ve o kişileri, bunları yapanları tanımak için kamera istendi. Emniyet müdürümüz de bu konu hakkında gerekli çalışmaları başlattı, bizleri aradılar. Mahallemizde de birkaç parkımıza acil olarak kamera takılması için gerekli çalışmalara başladılar. İnşallah zaman zaman diğer parklarımıza da kamera taktıracağız bu gibi sıkıntıları gidermek için” şeklinde konuştu.

AYAZ: SARI VE BEYAZ EVLERİN KENTSEL DÖNÜŞÜMDEN ÇIKARILMASI İÇİN GEREKLİ ÇALIŞMALARI BAŞLATILDI

Fethi Ayaz, “Daha önce bakanlık tarafından ‘Sarı Evler, Beyaz Evler’ denilen bölgemiz riskli alan grubuna alınmıştı. Buranın toplamı 21.67 hektar civarında. Burada kentsel dönüşüm kapsamına alındı önceden bu bölge. Yalnız bu bölgede hak sahipleri ‘Sarı Evler ve Beyaz Evler’ de bulunan hak sahipleri bu kentsel dönüşümde anlaşma sağlayamadı bir türlü. Yapılan toplantılarda anlaşma sağlanamadı. Bu 21 hektarlık alan içinde 3 hektarlık alan TOKİ tarafından 277 daire inşa edildi. Buranın bir kısmı kura ile vatandaşlara teslim edildi kurası çekilip. Diğer kalan kısmı da depremzedelere verildi. Geri kalan 18 hektarlık alan için de vatandaşlar hem bizim yanımıza hem başkanımın yanına gidip bu alanın kentsel dönüşümden çıkarılmasını talep ettiler. Bizde kendilerine yardımcı olduk. Başkanımızla görüştük. Başkanımız kabul etti. Kentsel dönüşümden çıkarılması için gerekli çalışmaları başlattı. En kısa zamanda da hızlı bir şekilde bu işi yaptı. En kısa zamanda kentsel dönüşümden çıkarılıp oranın şuurlandırılması, yeniden ele alındı. O bölgede yapılan şuurlandırma sonucunda oradaki hak sahiplerinin tapularının dağıtımını kısa bir zaman önce yapmıştık. Şu an oradaki şuurlandırmadan sonra 3 ev, bazı yerlerde 5 ev, bazı yerlerde 10 ev tek parsel olarak belirlendi. Bu ne demek? Burada 3 evin hak sahipleri, 5 evin hak sahipleri toplanıp istediği müteahhitte verip istediği o arsayı inşaatını yaptırabilirler. Müteahhit ile görüşüp anlaşma sağlayabilirler. Bu konuyu daha kolaylaştırdık” dedi.