Esentepe Mahallesi Muhtarı Niyazi Cüvelek ve mahalle sakinleri yetkililere seslendi.

“NAZIM İMAR PLANI ADI ALTINDA VATANDAŞLAR TEKRAR MAĞDUR EDİLMİŞTİR”

Mahalle Muhtarı Cüvelek, “İmar konusunda yapılan nazım imar planı evleri ve arsaları yok hükmünde saymaktadır. İkincisi yapılan itirazlar kayla alınmamaktadır. Yol genişletmeleri, ev ve arsaları küçük oluşuna mecbur bırakılmıştır. Vatandaş tümüyle mahalle sakinleri olarak hiçbir vatandaşımız razı değildir. Örneğin Bakü Caddesi Pir Sultan Sokak, Esentepe Caddesi 15 metreye çıkarılışı nedeniyle sağlam ev kalmamaktadır. Bunların 12 metreye indirilmesini, mevcut evler yola girdiğinden, tüm kapatılan yolların tekrar yeniden açılması, 2003 veya 2004 yılında yapılan imar şuurlandırmasında vatandaşlarında %40 arsalarının kesilmesi nedeniyle 2016’da nazım imar planı adı altında vatandaşlar tekrar mağdur edilmiştir. Burada il meclisi komisyon, takdir komisyonunu 2 yıldır mahallemize davet ettiğimiz halde başkanımız gelip 1 saatliğine gezdi ve geri gitti. Düzeltileceğini söylemesine rağmen hiçbir gelişme ve ilerleme sağlanamadı” ifadelerini kullandı.

“15 TANE SOKAĞIMIZ İMAR KONUSUNDA İPTAL EDİLDİ”

Cüvelek, “Vatandaşlar olarak, muhtarlık olarak kesinlikle eski imarımızın düzene girmesini mahalle sakinlerine, vatandaşlarımıza olduğu şekilde hizmetin tekrarlanmasını istiyoruz. Bu konuda Sayın Başkanımın da duyarlı olmasını istiyoruz. Mahalle sakinlerimiz olarak imar planında öyle bir hatalar yapıldı ki 15 tane sokağımız imar konusunda iptal edildi. Hesap yapıyoruz, 15 tane sokağın metrekaresi iptal edilen sokağın metrekaresiyle yeni açılan yolların metrekaresi dahil birbirini tutmuyor. Onun için bunların bir an önce vatandaşın gerçekten sabrı kalmadı yani insanlar bir noktada tükeniyor” dedi.

“MAHALLEMİZDE İÇME SUYU YOK”

Muhtar Cüvelek, “İkincisi içme suyu Esentepe Mahallemizde yok. Söylediğimiz zaman da karaçalı suyu çıkmıyor. Biz de bir tabir vardır. Gönül istediği zaman tekeden süt çıkarılır. Ama maalesef gayret, çaba gösterilmediği taktirde buna da ulaşamıyoruz. Esentepe Mahallesi’nin üst kısmında 50 tonluk fazla değil bir depo yapılmış olsaydı karaçalı suyu basar ve buradan Bahçelievler’e kadar karaçalı suyunu dağıtabilirler. Feyzi Çakmak Esentepe’nin üst kısımlarına dahil, karaçalı çeşmeleri yapılabilir” diye konuştu.

“ESENTEPE MAHALLESİNE BİR TEK ÇİVİ DAHİL ÇAKILMADI”

Muhtar Cüvelek, “Mahallemizde doğalgaz çalışmaları bu durumda bir yıldır geçen yıl Bin metreye kadar çalışma yapıldı. Nazım imar planı nedeniyle imar nedeniyle, doğalgaz 1 metreyi kazmış değil. Amaç nazım imar planı doğrultusunda vatandaşların evleri yola gittiği için en büyük etken bu olmuştur. Esentepe Mahallesine bir tek çivi dahil çakılmadı. 10 bin metre kaldırım ve bordur taşı söz verilmesine rağmen bugün daha da başlanmadı. İstinat duvarı 4 bölgemizde istinat duvarı vatandaşların ve yolların genişletilmesi için insanca yaşamaları için gerekli olan 4 bölgemizde istinat duvarı istememize rağmen bu aşamada bir tek taş indirilmemiştir” dedi.

MAHALLE SAKİNLERİ

Mahalle sakinleri de, “Hüseyin Başkan’ın burada ilk baştan seçildiği zaman dedi ki en güzelliği bu mahalleden başlayacağım, tüm isteklerini vereceğim dedi. Biz şimdiye kadar öyle bir şeyde görmedik. Yalnız kendilerine de söylüyorum; başka doğalgaz içinde biz müracaat ettik, Belediye’ye defalarca dilekçe yazmışım. Doğalgaza yazmışım. Bugün yine gittim, diyor ki seni başından savıyorlar. Peki beni baştan savmakla ne istiyorlar? Bizim özürlü çocuklarımız var, bizde doğalgaz istiyoruz, biz de insanız. Bizden de vergi alıyorlar. Bizden eğer vergi almıyorlarsa bize bir şey göstermiyorlarsa o başka. Bizden vergi aldıklarına göre bize güzellik yapmaları lazım. İsteklerimizi karşılamaları lazım. Demek istediği bundan ötürü çok çok teşekkür ederim”

“1976’DAN BERİ SORUNLARIMIZ ÇÖZÜLMEMİŞ”

Ben 1976’dan beri burada oturuyorum. Kendim alevi dedesiyim. Dedelik topluluğu ekonomik, sosyal ve inançsal konumunda rehberlik yapmaktır. Şimdi suçu toplayıp şu andaki Belediye Reisine yüklemekten ziyade 76’dan beri sorunlarımız çözülmemiş. Genel sorunları muhtarımız izah etti. Sokak sorunu, kanalizasyon” ifadelerine yer verdiler.