Tarihi kent Harput…

Uzun bir süredir misafirlerini ağırlayamayan tarihi kent tam kapanmanın ardından 2 haftalık kademeli normalleşme sürecinde ziyaretçi akınına uğradı.

DEMİRPOLAT: HARPUT’A ÖZLEM VAR

Harput Mahalle Muhtarı Zülküf Demirpolat, “Hafta içi yoğunluk normal vatandaş fazla değildi. Ama biz özlem var. Millet artık ilçede sıkıldı, bunaldı. Ama hafta sonları da malum bir yasak var. İnşallah bu hafta son olur. Harput tabi ki bu anlamda yetim kalıyor, öksüz kalıyor. Vatandaşlar da Harput’a bir özlem var, Harput’a gelip gezme var. Çünkü Harput türbeleriyle, camileriyle, piknik alanlarıyla birlikte hepsiyle birlikte vatandaşlarda biz özlem var. Bunu sık sık bize de dile getiriyorlar. Telefon açıyorlar. Ama inşallah dediğimiz gibi bu hafta son olur” ifadelerini kullandı.

DEMİRPOLAT: HARPUT ELAZIĞLILARI BEKLİYOR

Demirpolat, “Elazığ Belediyesi çok güzel çalışmalar yapıyor. Piknik alanlarından tutun da temizlik anlamında… dün bayağı bir tur gelmişti. Onlarla iletişim kurduk. Dışarıdan gelmişlerdi. ‘Harput’u nasıl buluyorlar’ dediğimizde her geçen gün güzelleştiğini, yılda iki sefer geldiklerini ima ettiler esnafların içerisinde. Onlar hemen hemen toplu halde, ayrı ayrı konuştuğumuz turistler oldu. Memnun kaldıklarını dile getirdiler. Tabi ki turistlerin buraya gelip memnun kalmaları tabi ki bizi memnun ediyor. Bu belediyenin başarısıdır. Belediye buralara güzel bakınca turistlerde güzel bir şekilde ayrılıyor. Biz daha önceden bir eleştiri yapmıştık. Ki bu doğru bir eleştiriydi. ‘Gelen turlar geri gidiyor’ diye. Ama inşallah bundan sonra gelen turlar geri gitmez. Gelen turları burada otoparklarıyla birlikte, lavaboları belediye onardı. Belediye başkanı her tarafa önem verdi, talimatını verdi. Şu anda Harput turist bekliyor. Harput vatandaşlarını; Elazığlıları bekliyor” şeklinde konuştu.

DEMİRPOLAT: TARİHİ CANLANDIRDIĞI İÇİN BELEDİYE BAŞKANINA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Normalleşme adımları ile birlikte hayallerinin Antalya’daki turist sayısına ulaşmak olduğunu belirten muhtar Demirpolat, “Bizim burada hayalimizdi. İnşallah Antalya’daki turisti buluruz diye. Onu geçeriz diye. Ama bizde o inanç var, o hedef var. Belediyede de o inanç var. Çünkü çalışmalar onu gösteriyor. Bugün Hoca Hamamı onarılıyor, tadilat yapılıyor. Kalede restorasyon olayı yine var. Dabakhanede güzel çalışmalar var. Hoca Hamamı komple onarıldıktan sonra müze haline getirilecek. Biz bu anlamda belediye başkanına teşekkür ediyoruz tarihi yeniden canlandırdığı için” dedi.